25. februar 2020
Tinghuset i Helsinge - kan give iværksættere nye muligheder. Foto:  Karl Erik Frederiksen
Tinghuset i Helsinge - kan give iværksættere nye muligheder. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tinghuset giver nye muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tinghuset giver nye muligheder
Debat Gribskov - 04. november 2019 kl. 10:09
Af Pia Foght byrådsmedlem (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommentar til artikel i Frederiksborg Amts Avis »Nyt byggeri skal samle pleje og forvaltning«, lørdag 2. november:

Det er meget glædeligt, at vi i budgetaftalen har besluttet at beholde Tinghuset i Helsinge som et innovativt iværksætter hus.

Socialdemokraterne er optaget af indhold i Tinghuset, der vil give mulighed for vækst og masser af liv i huset, der smitter af på resten af byen.

Tinghuset, med de mange rum af forskellig størrelse og med adgang til køkken, kan rumme iværksættere, som i kortere eller længere perioder har brug for et fællesskab til at prøve ideer af og samtidig plads til at trække sig tilbage.

I forbindelse hermed, vil en af de spændende muligheder være, at der kan indrettes et makerspace/Kreativ værksted, med folks egne ideer og kreative energier som driver værket, et sted, som er indrettet til, at man kan arbejde med innovation, kreativitet og produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere, bygge prototyper og designe.

Her skal alle f.eks. have mulighed for at realisere og fremstille egne designs og produkter, hvad enten det er en 3D-model, en illustration eller måske deres egen T-shirt.

Med forskellige værktøjer og maskiner, laserskærer, 3D print, robotter, kodning, saks og papir er det muligt at arbejde med entreprenørskab, design, formgivning.

En af muligheder, man kan tænke sig, som er oppe i tiden.

For at sikre den rette understøttelse af et sådant hus, skal administrationen sidde i huset og være netværksskabende og dynamo - også udadtil.

Det kunne også være en idé at tænke beskæftigelsesområdets ungeindsats med, så det blev muligt, at koble unge, der af den ene eller anden årsag, ikke har påbegyndt en uddannelse, med ind i et kreativt energifyldt miljø.

Samtidig har vi i vores budgetaftale besluttet, at frivilligcentret har mulighed for at blive i deres nuværende lokaler, hvis de vil, eller flytte til biblioteket, hvis de ønsker det.