21. september 2020
Borgmester Anders Gerner Frost - vil hellere sige ja til et godt lånetilbud end gå i dialog med borgerne om et nyt sundhedshus, mener Lokalforeningsrådets Kontaktudvalg. Foto: Kenn Thomsen.
Borgmester Anders Gerner Frost - vil hellere sige ja til et godt lånetilbud end gå i dialog med borgerne om et nyt sundhedshus, mener Lokalforeningsrådets Kontaktudvalg. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedshus uden dialog med borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedshus uden dialog med borgerne
Debat Gribskov - 07. februar 2020 kl. 10:34
Af Lokalforeningsrådets Kontaktudvalg v/Jette Haugaard Helsingevej 7 Annisse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommentar til artikel i Frederiksborg Amts Avis 29. januar »Borgerne inddrages efter beslutning«:

Åbent brev til Borgmester og byrådspolitikere

Frederiksborg Amts Avis oplyser, at byrådet har besluttet, at byggeriet af et administrations- og sundhedshus sættes i gang uden forudgående offentlig debat.

Lokalforeningsrådet, der repræsenterer alle lokale borgerforeninger og lokalråd i Gribskov Kommune, forstår ikke den manglende dialog med borgerne i hele kommunen. Spørgsmålet om placeringen er ganske enkelt det væsentligste element i hele problematikken.

Vi mener, det er vigtigt, at alle bør have mulighed for at indgå i beslutningsprocessen, og derved få et medejerskab ved at finde den rigtige placering.

Vi bør være opmærksom på, at den nye sygehusreform - med de nye supersygehuse - medfører hurtigere hjemsendelse af plejekrævende borgere, hvilket kræver større behov for efterbehandling i den kommunale sundhedsbehandling. Det betyder, at det er meget vigtigt med den rigtige placering af sundhedshus med kortest mulige afstande mellem borger og behandlingen.

Borgerforeningen i Græsted har tidligere, ved åbent brev af 8. februar 2019 til samtlige politikere i kommunen, foreslået en mulig placering af et sundhedshus lige ved Græsted Syd Station med busstoppesteder på et kommunalt ejet areal centralt i kommunen. Kommunen har stadig ikke svaret - hvorfor

Mener politikere ikke, det er væsentligt at have en dialog med borgerne?

Borgmesteren oplyser, at man først skal spørge borgerne, når det giver mening. Hvornår er det? - Det vigtigste burde da være valg af sundhedshusets placering?

Borgmesteren forklarer beslutningen uden forudgående høringer med - et godt lånetilbud. Besynderligt - et godt lånetilbud frem for lokaldemokrati og kommunens sammenhængskraft?

Har Gribskov Kommune slet ikke lært af tidligere fejl ved manglende nabo- og partshøringer? Har vi skatteborgere råd til, at kommunen fejler hele tiden?

Lokalforeningsrådet afventer snarest svar. Svaret vil indgå i rådets videre arbejde med styrkelse af kommunens lokalområder.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?