22. oktober 2019
I tilknytning til Gribskov Gymnasium skal der opføres midlertidige studieboliger.
I tilknytning til Gribskov Gymnasium skal der opføres midlertidige studieboliger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere blæser på naboer og høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere blæser på naboer og høring
Debat Gribskov - 17. juni 2019 kl. 09:45
Af Bettina Gerdes Østergade 63 Helsinge
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til august står en samling indflytningsklare containere klar på Østergade i Helsinge. Disse containere skal fungere som studieboliger for internationale studerende ved Gribskov Gymnasium.

Da disse containerboliger ikke opføres i henhold til lokalplanen for området, loves områdets beboere allerede i marts, at der skal foretages høringsrunde angående byggeriet. Men ganske få dage efter byggeriet sendes i høring, vælger politikerne at give tilladelse via dispensation til opførelsen af containerboligerne. Dette informeres områdets beboere først om 18 dage senere.

Altså besvarer en række beboere høringen og sender materiale ind til Gribskov Kommune, uvidende om, at der allerede på forhånd er truffet afgørelse om dispensation i sagen. En samling beboere, tilsender underskrevet høringssvar d. 10. juni. Heriblandt 8 af de 10 husstande, der var med i høringsrunden, samt yderligere underskrifter fra 26 omkringliggende beboere, som ikke var med i høringsrunden. Der var altså repræsenteret en høj svar-rate for høringsrunden. Men alligevel fremgår det af svar fra Gribskov Kommune 14. juni, at der »kun« er indgivet fire høringssvar, hvoraf det ene var en positiv tilkendegivelse. Der står ikke yderligere beskrevet omkring de indsendte høringssvar, ej heller at det ene høringssvar repræsenterede 34 af områdets beboere, herunder 8 af de 10 hørings-berettigede parter.

Af referat fra byrådsmøde 25.5.2019 står "Sagen sendes i naboorientering til en række naboer, der bor op til området samt i partshøring hos de nærmeste naboer. Hvis der modtages væsentlige indsigelser, vil sagen blive forelagt politisk behandling på ny." Men selvom der er indsendt høringssvar med bekymringer fra langt over de ellers 10 høringsberettigede beboere, vælger politikerne alligevel ikke at tage højde for høringen, og de afviger derfor for det skrevne om, at sagen vil blive forelagt politisk behandling på ny.

Jeg er som beboere overrasket over, at politikerne lover samt laver høringsrunde, men allerede før denne høringsrunde har givet tilladelse til byggeriet. Jeg er overrasket over, at politikerne skjuler, hvor mange beboere, der faktisk udtrykte en bekymring og utilfredshed med den nuværende byggeplan. Og jeg er overrasket over, hvor nemt politikerne kan undgå den gældende lokalplan for området.

Jeg stiller mig som nabo kritisk overfor, hele problematikken i ikke at foretage nabohøring, når man vælger at indlogere 30 unge mennesker i en samling containerboliger. Der er i høringssvaret lagt op til nogle simple ændringer eller løsninger, der ville gavne et godt naboskab og gøre indflytningen langt mere attraktiv både for de unge mennesker samt for det øvrige nabolag. Forslag til ændringer som politikerne ikke engang har værdiget et blik førend dispensationen blev givet. Tilbage sidder jeg som borger med en følelse af at have spildt min tid i en høring, hvis udfald ganske enkelt var givet på forhånd.