24. januar 2021
Natasha Stenbo Enetoft, formand for Børn, Idræt og Familie.
Natasha Stenbo Enetoft, formand for Børn, Idræt og Familie.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overforbrug skal analyseres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overforbrug skal analyseres
Debat Gribskov - 02. december 2019 kl. 14:50
Af Natasha Stenbo Enetoft (V), Formand, Børn, Idræt og Familie

Jeg - og det resterende Børneudvalg - har stor forståelse for frustrationen med den nuværende model for tildeling af SP midler. En model der blev besluttet i 2017 hvor Trine Egetved og dermed de konservative havde formandsstolen i Børneudvalget. I beslutningsoplægget påpeger administrationen netop risikoen, som ses nu med den vedtagne model.

Dette fik ikke den daværende formand til at lave ændringsforslag eller lignende for at imødekomme dette.

Vi kunne på børneudvalgsmødet konstatere at der er økonomiske udfordringer, med et overforbrug på SP rammen, sandsynligvis grundet modellens incitamentstruktur, men på Børneudvalget skal vi altså have beslutningspunkter op før vi kan ændre en model, ligesom det skal analyseres om overforbruget på en enkelt skole skyldes det i sin helhed, eller om der er andre faktorer der er medvirkende.

Det er super trist når der bliver afkrævet løsninger uden analyse, det fører som regel ikke til de økonomisk ansvarlige løsninger.

I Børneudvalget vil vi gerne de økonomisk ansvarlige løsninger for alle skoler - ikke kun en enkelt - og det kræver en analyse og dermed en beslutning på et oplyst grundlag

Endeligt er det jo heldigvis i forbindelse med budgetvedtagelsen besluttet at arbejde med SP taskforce, der netop skal se på området fremadrettet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?