20. juli 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mareridtsscenarie for børnefamilier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mareridtsscenarie for børnefamilier
Debat Gribskov - 11. februar 2019 kl. 12:48
Af Bjørn Rasmussen Østre Alle 2, Gilleleje Christian Jørgensen Vinkelvej 5, Gilleleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære gruppeformænd og medlemmerne af økonomiudvalget,

Hvad vil i helst: Ødelægge borgernes familieliv eller være en attraktiv bosætningskommune for børnefamilier?

Jeg tænker, at valget burde være nemt. Men jeres larmende stilhed i sagen om de tvivlsomme data bag jeres beslutning om at lukke dagtilbud i Gribskov Kommune giver et andet billede end det åbenlyse valg.

Politisk er det sikkert en fornøjelse at se modstandere blive grillet på kryds og tværs i flertallet og blandt oppositionen. Men klassens time er ved at rinde ud. For ansvaret er sådan set jeres - I stemte besparelserne igennem på dagtilbudsområdet. Ikke en af jer greb i sommers muligheden for at faktatjekke.

Torsdag d. 7. februar blev excelarket for alvor virkeligt for medlemmerne af børneudvalget. For virkeligheden er nu, at i har skabt forskellige mareridtslignende scenarie, som ødelægger børn, familiers hverdag og sætter Gribskov Kommune i det mindst muligt attraktive lys ift. bosætning;

1. Vuggestuebørn bliver placeret i Dronningmølle og Græsted, da al plads i Gilleleje er fyldt. Det betyder, at de dagligt mister kvalitetstid med deres familier.

Og husk, at I sidste år i byrådet var 100 procent enige om, at ingen skal køre fra Gilleleje til en anden by for at få passet deres børn - med mindre, at de har valgt det frivilligt.

2. Administratoren, børneudvalget og jeres regnemodel var forkert. For nu står i med overfyldte vuggestuer og sygemeldte dagplejere. Jeres beslutning har gjort, at man nu arbejder med det pædagogisk triste begreb max fysisk kapacitet. Og ja, det er på ingen måde attraktive vilkår for børn eller pædagoger. Det klinger ikke så godt i en bosætningsstrategi heller.

3. Børnetallene er uden den mængde af tilflytning, I forventer de kommende år. Vil I flytte til en kommune, som børnefamilie, hvor I to gange om dagen, fem dage om ugen, skal bruge ekstra tid væk fra din familie, fordi du skal køre mellem seks-tolv km hver vej. Og det er, hvis du er heldig, at dine børn kan få plads samme sted.

4. Befolkningsprognosen siger, at der vil komme 140 børn i alderen 0-seks år til Gribskov Kommune inden for de næste par år. Hvis Gilleleje fortsat skal være et af kommunens attraktive steder at bo og leve, så er institutionspladser nødvendige. Og vi må antage, at det er mere end fem børn, som det ellers blev fortalt fra politisk side.

I har stadig tiden og muligheden for at tage det politiske ansvar for børnenes fremtid, Gribskov - Danmarks bedste kommune og, hvad I ellers havde af slogans og kampråb for under to år siden.

Stil jer selv spørgsmålet:
Hvad vil i helst: Ødelægge borgernes familieliv eller være en attraktiv bosætningskommune for børnefamilier?