19. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husk formålet med demsstrategien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husk formålet med demsstrategien
Debat Gribskov - 21. maj 2019 kl. 12:57
Af Pia Foght (S) Medlem af Gribskov byråd Medlem af Ældre, social og sundhedsudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat

Det er med stor tilfredshed, som tidligere socialdemokratisk formand for Ældre, Social og Sundhedsudvalget, at byrådet skal beslutte den demensstrategi, vi lavede og satte i høring i det tidligere Ældre, Social og Sundhedsudvalg.

Demensstrategien er en strategi og pejlemærke i, hvordan vi sammen vil arbejde med at understøtte både borgeren, men også familien, der får demens tæt ind på livet.

Vi har besluttet i strategien, at vi sammen skal understøtte et godt og værdigt liv for borgere med demens. Vi der har, eller har haft demens tæt ind på liv, ved hvordan sygdommen påvirker alle i familien.

I dag lider ca. 700 borgere i Gribskov af demens. I 2025 vil der være over 1000 borgere med demens. Derfor beskriver demensstrategien, hvordan vil arbejde med de muligheder, der skal til, for at vores borgere med demens og deres pårørende, kan leve et liv med demens, så godt som muligt.

Strategien er lavet i tæt samarbejde med frivillige, fagpersoner og allervigtigst med pårørende/ægtefæller til borgere med demens.

Socialdemokraterne har stor tillid til, at denne strategi vil gøre en forskel for vores demente borgere, men vi skal huske hinanden på, at strategien skal leve/udmøntes i virkeligheden sammen med nærmiljø, pårørende og de borgere, det handler om.

Derfor skal vi alle hjælpe hinanden med at bruge og holde fast i formålet med strategien.