23. januar 2019
Foto: Privat
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hedder det vanvid eller vandværk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hedder det vanvid eller vandværk?
Debat Gribskov - 29. august 2018 kl. 10:21
Af Søren Bald, Sandbogaards Allé 5, Tibirke Sand, Frederiksværk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Vanvid eller vandværk? De to ting har intet med hinanden at gøre. Og dog! Asserbo Vandværks formand, Klaus Petersen, har siden efteråret 2017 med nærmest eksemplarisk udygtighed sat det mangeårige og sikre samarbejde mellem Asserbo Vandværk og de omliggende vandværker - især Baunehøj - over styr. Vandværk er blevet til vanvid! Klaus Petersen er hverken Store eller Lille Klaus, men Kaos-Klaus!

Da Asserbo Vandværks nye bestyrelse i 2017 blev valgt, tilkendegav de alle, at samarbejdet med Baunehøj Vandværk skulle »videreføres til glæde for begge parter«. Det løfte har de ikke holdt. Klaus Petersen er den egentlige ansvarlige for, at Asserbo Vandværk nu formelt og reelt nærmer sig en risikofyldt enegang uden faste aftaler med de andre vandværker. Afgrunden lurer.

Hvorfor er samarbejdet gået så smukt, indtil Klaus Petersen kom til? Ved en sjældent usmidig og egenrådig stil med lige vægt på småt og stort - måske kan han ikke se forskel? - har han på mindre end et år skaffet sig modstandere i de omkringliggende vandværker. For ham er samarbejde en by i Rusland.

Nu hvor andre har opsagt samarbejdet, kan Klaus Petersens ikke finde ud af at orientere medlemmerne. Asserbo Vandværks hjemmeside er tavs. Det hedder godt nok, at der ingen uregelmæssigheder er, men de uregelmæssigheder gælder kun vandforsyningen! Måske skulle Gribskov Kommune følge op på sin tilsynsforpligtelse med vandværker?

Han må frygte, hvad vi medlemmer vil sige til hans elendige ledelse, der har undergravet alt samarbejde, fordi han misbruger ordet samarbejde.

Der er ingen huller i hans mistillid til andre! Og ingen fornemmelse for kravene til samarbejde. Lydhørhed og tålsomhed.

Vi er over 2000 andelshavere i vandværket. Tiden er inde til, at vi må forvente, at selv Klaus Petersen kan indse, at en ekstraordinær generalforsamling er på sin plads. Her må han og hans bestyrelse trække sig tilbage, så der kan vælges en ny bestyrelse, som kan genskabe samarbejdet mellem vandværkerne og sikre, at Asserbo Vandværks andelshavere ikke fra 2019 skal se stærkt stigende priser. Vi er en del, der allerede er klar.

Men kan Klaus Petersen se skriften på væggen? Hans stil er jo langt mere vanvid end vandværk! Det er hasard med gode samarbejdsrelationer. Det er ikke i medlemmernes interesse. Og i klokkeklar strid med, hvad han lovede, da han stillede op. Asserbo Vandværk er i kraft af ham på ensom katastrofekurs. Og risikoen for både højere vandpriser, ringere forsyningssikkerhed og retssager starter den 1. januar 2019.