13. august 2020
Pernille Søndergaard - sætter grænser for kritikken. Foto: Allan Nørregaard
Pernille Søndergaard - sætter grænser for kritikken. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En politiker skal kunne tåle kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En politiker skal kunne tåle kritik
Debat Gribskov - 24. september 2019 kl. 13:58
Af Mathias Zilberberg Solgården 14 Gilleleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tonen er blevet hård, og jeg oplever chikane.

Det er de to ting som de fleste, politikerer snakker om i dag. Man kan ikke lægge ting op, eller udtale sig kritisk uden, at folk sviner hinanden til. Det er i de fleste tilfælde korrekt. For tonen er blevet hårdere i den offentlige debat. Vi sidder gemt bag vores skærme, og ord, vi aldrig ville sige "face to face", er nu nemmere at fyre af. Jeg tager stor afstand fra folk, der ikke er voksne nok til at sige tingene face to face. Jeg har selv prøvet det. Blevet kaldt homo, smatso, latterlige møgunge osv. og det er og bliver aldrig sjovt. Men jeg ved, at når jeg ytrer mig kritisk offentligt, kommer der altid en reaktion, som jeg må forholde mig til på den ene eller den anden måde.

Men det er bestemt ikke alle, politikerer der kan det. Jeg oplever i øjeblikket en grad af magtmisbrug, når det kommer til lokalpolitikerer, som jeg gerne ville være foruden. Det er helt fair, at man ikke er enige, men at man som politiker går ind, og decideret sletter beskeder på for eksempel Facebook, udelukkende for at fremme sin egen pointe, det er forkert. Facebook er i dag blevet det mest brugte debatforum, og det bliver også heftigt benyttet af diverse politikere.

Og når man så som udvalgsformand for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune står frem til interview, må og skal man altså forvente respons. Og ja det er ikke altid positiv respons, der kommer tilbage. Men jeg mener, det er dybt forkert, at man som politiker vælger at blande sig i diverse korrespondancer i kommentartråden, men samtidigt sletter dem, der er dårlige, blokerer dem, der ikke lyder gode, eller decideret skriver privat besked om, hvor stødt man bliver over ens kommentar. Når man selv vælger at blande sig, må man i den grad forvente det skaber debat.

Jeg valgte at ytre mig kritisk til udvalgsformanden for Udvikling, by og land. Herefter modtog jeg den ene besked efter den anden i min private indbakke. Formanden kunne åbenbart ikke tage den kritik, og skriver private beskeder med sætninger som " Du skal tage ved lære af mine ord" og "jeg har trods alt levet en del længere end dig".

Det er simpelthen dybt forkert. Man kan åbenbart ikke have en debat i Gribskov Kommune med Pernille Søndergaard, uden at blive decideret angrebet. Disse beskeder er et bevis på, at jeg som ung ikke kan ytre mig frit, uden at få private tilsendt beskeder. Udvalgsformanden prøver, at give almindelige borgere mundkurv på, og ytre man sig, bliver man blokeret, skrevet til eller anmeldt.

Men det er desværre ikke kun privat det forgår. Også debatten raser på Facebook. Men efter en lang debat mener udvalgsformanden pludselig ikke, at man kan diskutere på nettet, og at den pågældende borger ikke sætter sig ind i sager. "Jeg tror du snakker om noget, du ikke ved så meget om" skriver hun blandt andet "Facebook er ikke et godt debatmedie" skriver hun også efter, hun selv har bidraget til at holde liv i en lang debat.

Hvis det er sådan en udvalgsformand, vil og kan snakke og skrive til borgerer i kommunen, er der noget helt galt.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?