16. oktober 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En god svømmeundervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En god svømmeundervisning
Debat Gribskov - 08. november 2018 kl. 12:43
Af Allan Nielsen Næstformand i Børne- og Familieudvalget Byrådet for Socialdemokratiet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sommeren 2017 vedtog det tidligere Børneudvalg at kigge undervisningen i skolesvømning efter i sømmene. Særligt var man optaget af, hvilken alder børn har lettest ved at tilegne sig svømmefærdigheder.

Eftersynet af svømmeundervisningen handlede selvfølgelig også om økonomien i skolesvømning. Kan der spares på transporten mellem skole og svømmehal? Hvad er kommunens samlede udgift til svømmeundervisningen?

Flere måder at organisere den fremtidige svømmeundervisning på har været i spil. Der har været en del politisk drøftelse og debat herom, og et enigt Børne- og Familieudvalg har på vores møde i november 2018 besluttet den fremtidige organisering af skolesvømningen i Gribskov Kommune.

For Socialdemokratiet har det været vigtigt at holde fast i, at alle børn har mulighed for at lære at svømme, og at alle børn skal have mulighed for at blive så dygtige til svømning som muligt.

Vedtagelsen har også handlet om at hente en besparelse på 600.000. Det er ikke lykkedes helt, hvorfor 255.000 kr. udskydes til kommende budgetforhandlinger.

Overordnet set synes Socialdemokratiet, at kommunen med vedtagelsen bevarer en god og kvalitativ svømmeundervisning for vores elever i 4. klasserne:

- Den reelle tid i vandet udvides fra de nuværende 30 minutter til 45 minutter pr. gang i alt 20 gange årligt.

- Der arbejdes med elevernes respekt og glæde for vand, og man lærer om sikkerhed. Gribskov Kommune er en kystkommune.

- For alle elever arbejdes der med svømningens grundelementer: Koordination, motorik og balance - også for elever med vandskræk og for "vand-usikre" elever.

- Samarbejdet med Livredningstjenesten fortsætter.

- Førskoleområdet tilbydes vandtilvænningsforløb.

Ikke så ringe endda!