25. februar 2020
Drop planerne om at flytte biblioteket fra Nordstjerneskolen og ind i Tinghuset, lyder opfordringen fra Gribskov Halsnæs Lærerkreds og skolebestyrelsen. Foto: Kenn Thomsen.
Drop planerne om at flytte biblioteket fra Nordstjerneskolen og ind i Tinghuset, lyder opfordringen fra Gribskov Halsnæs Lærerkreds og skolebestyrelsen. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drop planerne om flytning af bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drop planerne om flytning af bibliotek
Debat Gribskov - 30. august 2019 kl. 10:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Maiken Ellegaard Madsen, skolebestyrelsen Nordstjerneskolen og Michael Bie Andersen, Gribskov-Halsnæs Lærerkreds

Den seneste tid har det skabt en del omtale, at Gribskov Kommune har igangsat en undersøgelse af, om folkebiblioteket på Nordstjerneskolen kan flyttes til andre lokaler, så administrationen kan rykke ind på Nordstjerneskolen i stedet.

Det synes vi, er en virkelig dårlig løsning, da det vil skabe en række problemer for skolen, elevernes undervisningsmiljø og borgerne i kommunen.

Tankerne og visionerne bag Nordstjerneskolen var i sin tid at åbne skolen mod det omgivne samfund. Det har været en stor succes, og synergieffekterne ved at have svømmehallen, biblioteket, foreninger, FGU, 10. klasse, modtageklasser og specialtilbud samlet på Nordstjerneskolen er helt unikke og tydelige for alle, som kommer på skolen i dagligdagen. Og det er ikke kun skolen, som nyder godt af synergien - biblioteket er et af landets bedst besøgte og svømmehallen bruges flittigt.

Succesen og synergien ødelægger man, hvis planerne om flytning af bibliotek bliver til noget. Nordstjerneskolen er bygget og pædagogikken er tænkt til at få gavn af synergien fra de øvrige tilbud.

Skolen mister samtidig tæt på 500 m2, hvis biblioteket flyttes og administrationen rykker ind. Det vil være ødelæggende for skolen, som er bygget med små klasselokaler, fordi fællesområderne skulle bruges til undervisningsformål. Skal skolebibliotek, lærerarbejdspladser og meget andet presses ind i de resterende kvadratmeter, så presses eleverne retur ind i nogle meget små klasselokaler - uden at de tænkte fællesområder følger med. Elevprognoserne tegner i fremtiden et billede af øget elevtal, og derfor frygter vi for, at elevernes undervisningsmiljø ødelægges.

Når man har skabt noget så visionært og velfungerende som det, man har skabt omkring Nordstjerneskolen, så skal man holde fast i det og udbygge det - ikke ødelægge det. Derfor vil vi opfordre Gribskov Kommune til at droppe planerne om udflytningen og bevare de mange tilbud på Nordstjerneskolen, til gavn for børn og voksne i hele kommunen.