21. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådets store fejltagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets store fejltagelse
Debat Gribskov - 15. maj 2018 kl. 07:51
Af Britta Christholm Næstformand SF Gribskov Smidstrupvej 42, 3230 Græsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF vender sig på det kraftigste mod det samlede Byråds planer om at søge dispensation fra strandbeskyttelseslinjen. En dispensation vil automatisk være en invitation til den rå kapitalisme om at opføre hotel, eller andet byggeri direkte ud til kysten. Uanset de gode viljer, vil det være umuligt at stritte imod pengenes magt i det lange løb. Det vil være en tabersag.

Et hotel i strandkanten ved Gilleleje vil betyde et tab af havne- og fiskerirelaterede aktiviteter fra den levende havn, vi alle er så stolte af, og som tiltrækker turister i tusindvis. Det vil være en katastrofe for Strandbakkeselskabets bestræbelser for »at købe stranden fri«, ironisk nok i hundredeåret for selskabets beståen. Og spørg dig selv, om vi mangler hoteller og turister i byen i denne tid? Vi synes det ikke.

Vi har et nyrenoveret Gilleleje Strand. Vi får et stort hotel ved Pyramiden. Vi har masser af overnatningsmuligheder på Badehotellet og længere ude i resterne af Folkeferie. Samt masser af Bed and Breakfast. Jovel, mulighederne kunne forbedres, men ikke med et kæmpehotel ved havnen. Og turister. Kan der være flere? Næppe. Vi er glade for dem, og de er glade for det autentiske miljø omkring havnen og stranden.

Vi ønsker ikke, at byrådet spiller hasard med havnen og stranden. Derfor bør alle partier tage en dyb indånding, og vurdere endnu engang. Har vi brug for et stort hotel i strandkanten? SF mener nej!