23. oktober 2019
Nej til mere grusgravning tæt på landsby og Pibemølle. Foto: Kenn Thomsen
Nej til mere grusgravning tæt på landsby og Pibemølle. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyt os mod mere grusgravning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyt os mod mere grusgravning
Debat Gribskov - 04. juni 2019 kl. 13:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Jeanette Hjermind Høbjergvej 14 , Høbjerg

I Høbjerg lige syd for Gribskov og tæt ved golfbanen og den gamle stubmølle har der siden 2007 ligget en grusgrav, der for længst skulle være nedlagt ifølge den oprindelige tilladelse.

Nu ønsker grundejeren og et vognmandsfirma tilladelsen forlænget og udvidet med store gener for landsbyen Høbjerg, der får grusgraven som direkte nabo og det sydlige Helsinge nord for kildevej går heller ikke uberørt hen. Grundejeren ønsker at udvide grusgraven helt hen eller som en kile ind i landsbyen Høbjerg, samt at bortgrave den markante "Bavnebakke", der ligger ved Kildevej, hvor man drejer af til Helsinge.

Dette vil medføre betydelige gener for de omkringboende. Regionen siger selv i sit udkast til svar, at det vil få helbredsmæssige konsekvenser for naboerne. Alligevel arbejder regionen seriøst videre med planerne om at give den ønskede tilladelse.

Regionen oplyste på et borgermøde, at de aldrig selv ville have foreslået det nye graveområde, der nu bliver ansøgt om.

Udover helbredsmæssige problemer, oplyser regionen, at det vil medføre megen tung trafik i området og en reduktion af værdien af mange ejendomme omkring grusgraven.

Jeg kunne have en vis forståelse for ansøgningen, hvis grusgravningen havde en samfundsmæssig værdi, såfremt der var tale om grus af god kvalitet. Det er der bare ikke tale om i dette tilfælde. Det er nærmest sand.

Hertil kommer, at man vil nedrive et fredet dige, hvor der bor et dyr, der er rødlistet og derfor særligt beskyttet. Jeg fatter ikke, at regionen vil gøre så mange naboer bekymrede for deres fremtid og udsætte naturen for disse gener. Jeg troede, at vi boede i Kongernes Nordsjælland.

Jeg vil opfordre så mange som muligt at protestere på regionens høringsportal senest torsdag den 6 juni.