12. august 2020
I Luxembourg hare de et hav af forskellige typer af affaldsspande, som giver lyst til at aflevere affaldet det rigtige sted. Foto: Matte Tolstrup
I Luxembourg hare de et hav af forskellige typer af affaldsspande, som giver lyst til at aflevere affaldet det rigtige sted. Foto: Matte Tolstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affald i naturen er uacceptabelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affald i naturen er uacceptabelt
Debat Gribskov - 03. januar 2020 kl. 14:47
Af Mette Tolstrup 1. suppleant for Socialdemokratiet i Gribskov byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brug så spanden og forstanden.
Igennem længere tid har jeg fulgt det herreløse affald, som er rundt omkring i Gribskov Kommune og andre steder uden for Gribskov kommune. Affald er som med biler, kan man ikke finde en P-plads foran døren, jamen så parkerer man alligevel der, hvor man synes, det er nemmeste for en selv.

Vi skal have ændret affaldskulturen med, at bare smid, hvor du har lyst. Her er der mange ting man kan gøre.

Der skal være en langsigtet målrettet årstidskampagne i et tydeligt sprog, som gør opmærksom på, at vi ikke vil acceptere affald i vores natur, når vi har muligheder for at komme af med det på genbrugspladserne.

Der skal være en langt bedre logistik i Gribskov kommune og ved tilkørselsvejene, hvor single skraldespande står, der skal være en ordentligt skiltning om, hvor affaldet skal afleveres.

Skraldespande kan også være kunstneriske og smukke, så derfor udsmykning og andre typer af skraldespande, der gør det lidt sjovere at aflevere affaldet.

Måske skulle der også prøves nogle pantordninger af, så vi sikrer, at affaldet kommer det rette sted hen, så vi mindsker arbejdstimerne i samle affaldet op.

Affaldet i vores kommune skal ikke være en bibeskæftigelse, men en ordinær ordning, som er med til at sætte fokus på det grønne miljø.

Jens Vejmand skal på banen. Det giver synlighed og opmærksomhed og mere respekt omkring området.

Hvad koster det herreløse affald egentligt den enkelte boger i Gribskov Kommune?

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?