24. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svanepunktet er bedre end sit rygte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svanepunktet er bedre end sit rygte
Debat Furesø - 13. november 2017 kl. 12:36

Tine Hessner
Byrådskandidat (RV)

Søhaven 18, Værløse
&
Inge Storm
Byrådskandidat (LA)

Skovbakken 21, Farum

FURESØ: Efter vælgermødet i Ældresagen, hvor vi hørte kritik, tog vi - Tine Hessner(R) og Inge Storm(LA) - en tur på de lokale plejehjem for at få syn for sagen. Vi blev modtaget med åbne arme på Svanepunktet, og fik en fin rundvisning af en meget dedikeret leder. Vores indtryk var, at Svanepunktet er bedre end sit rygte, selvom gangene er lange og beboerne ikke kan komme ud i naturen eller har natur at se på, som man har på byens øvrige plejehjem. Kun få har haft lyst til at bruge de store terrasser og på grund af de store vinduer, bliver der varmt om sommeren. Stemningen er god og for at skabe mere hygge er der netop blevet lavet en lille bar og nogle hyggehjørner med planter, hvor en ung studerende spiller klaver en gang imellem. Desværre er aftensmaden opvarmet mad udefra, da der ikke er de nødvendige faciliteter til at lave varm mad.

Vi besøgte også Solgaven i Stavnsholt, som er et privat plejehjem, som drives af Dansk Blindesamfund - her blev vi modtaget af besøgshunden! Solgaven ligger i smukke, grønne omgivelse. Der laves dejlig mad fra eget køkken, og beboerne kommer ud, så tit de har lyst. Det er svagtseende beboere, så parken er indrettet i et lukket område, hvor beboerne kan gå 1,4 km ved at følge et gelænder. Her er også unge mennesker/"flyvere", som kører cykelture i cykelvogne med beboerne og der er personale til indkøbsture, Tivoli-ture og andre udflugter.

Inspireret af virkeligheden er Inge og Tine klar til at tage fat med at sikre rammerne til den fortsatte udvikling af kommunens plejehjem. Det skal være attraktivt for beboerne, pårørende og medarbejdere - det må Furesø gerne være kendt for, hvis det står til os.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?