27. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opsang vedrørende Undergrundens nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opsang vedrørende Undergrundens nedtur
Debat Furesø - 20. januar 2020 kl. 10:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Vibeke og Søren Ambeck-Madsen

Højeloft Vænge 126, Værløse

Debatten om Egnsteatret Undergrunden fortsætter i en ulidelig toneart.

Lukning af Egnsteateret gør Kommunen fattigere og mindre.

Umiddelbart inden årsskiftet omtaltes Kulturstyrelsens tendentiøse, negative evaluering af Egnsteateret kunstneriske niveau. Man fandt bl.a. Undergrunden for elitær og for lidt orienteret mod ungdommen. Udover faktuelle fejl var evalueringen, som dækkede en 4-årig bevillingsperiode, udarbejdet af een medarbejder på basis af blot eet besøg.

Personligt kan vi ikke tage en sådan sjusket evaluering alvorligt, men ordvalget er citeret flere gange i forbindelse med pressens omtale og ikke mindst i forbindelse med de politiske partiers meningstilkendegivelser under den igangværende beslutningsproces: Skal tilskuddet fortsætte efter periodens udløb ultimo 2020, eller skal det fjernes? Og så på et tidspunkt med et stabilt voksende besøgstal og mange egenproduktioner, hvor Undergrunden med kreativitet har forstået at vende begrænsningen i scenerummets størrelse til en kunstnerisk fordel fordel.

Som indehavere af et årskort, er vi "faste kunder", og det er på denne baggrund vi tilkendegiver vores synspunkt.

Når regeringsbærende partier som Socialdemokratiet og Venstre i flg. Frederiksborg Amtsavis den 18. januar 2020 melder fra, kan det efter vores mening kun skyldes mangelfuld viden om Egnsteateret og dets betydning for sammenhængskraften i Kommunen og for tiltrækningskraften overfor borgere og virksomheder udenfor Kommunen.

-Prøv at deltage i nogle arrangementer og tal med publikum, hvoraf en del kommer udefra.

Elitært? Nej, nej, nej! Repertoiret dækker bredt værdigrundlaget for Danmark. Og vi konstaterer, at man udover fremragende operaopsætninger mv. også optræder på andre lokale kulturscener - Kulturhuset i Farum og Skovhuset - og på plejehjem.

Man taler om yderligere orientering mod ungdommen. Gerne, men det er da vist svært, mon ikke forældre kunne skubbe på?

Kære Kommunalbestyrelse, besind jer, tænk på den norske fjeldregel nr. 1: "Det er ingen skam at vende om", altså skifte standpunkt.

PS: Er lige kommet hjem fra Lun på Ord, er nærmest i højstemt stemning. Her blev fremsyn og sammenhængskraft manifesteret endda helt uden brugerbetaling. Undergrunden medvirkede ved mindst 2 af arrangementerne: Anders Ahlfeldt-Rønne akkompagnerede til sangen ved Knud Romers åbningsforedrag og som en selvstændig opførelse af forestillingen "Broen over Drina", som Undergrunden i øvrigt har turneret med.