29. januar 2020
Henrik Poulsen (S) Foto: Allan Nørregaard
Henrik Poulsen (S) Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg ser frem til drøftelserne med Marie Kruse Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg ser frem til drøftelserne med Marie Kruse Skole
Debat Furesø - 26. september 2019 kl. 11:00
Af Henrik Poulsen (S) Formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: I en stort opsat artikel i torsdagens Frederiksborg Amts Avis lyder overskriften: »S løber fra budgetaftale«. Intet kan være mere forkert. Hele Byrådet står bag den gode budgetaftale, som indeholder en lang række forbedringer på børne-, ældre og fritidsområdet. Det er faldet Venstre for brystet, at jeg til pressen har udtalt mig om den meget lille del af budgetaftalen, der handler om det kommunale særtilskud på årligt ca. 2,3 mio. kr. til fritidstilbuddet »Kometen«på Marie Kruses skole.

Men teksten i budgetaftalen om dette er jo klar tale: »Tilskuddet til Marie Kruse Skoles fritidsordning ophører i 20121 som følge af den eksisterende aftale. Aftalepartierne er enige om at optage forhandlinger med skolens bestyrelse med det formål at indgå en ny aftale«.

Baggrunden for sagen er, at det daværende byråd i Farum besluttede at give et særligt frivilligt kommunalt tilskud til Kometen, som ligger ud over det obligatoriske statstilskud. Aftalen blev fornyet i 2012 og udløber altså medio 2021. Derfor skal vi i god tid inden medio 2021 optage forhandlinger med Marie Kruse om, hvad der skal afløse den nuværende aftale.

Jeg ser frem til disse drøftelser, hvor vi skal have blik for de udfordringer og opgaver, som Furesøs samlede skolevæsen står i. Vi skal bruge vores knappe ressourcer med omhu, og på mig gør det indtryk, at der ikke er andre kommuner i landet, der giver frivilligt tilskud til en privat fritidsordning på en privatskole.

I det lys er vi nødt til at se, hvilke opgaver, som Kometen løser for det frivillige kommunale tilskud på ca. 2,3 mio kr., og hvordan sammenhængen er til kommunens øvrige skoler og fritidstilbud.

Disse forhold går vi nu i gang med at få undersøgt nærmere - og på den baggrund optage forhandlinger med MKS.