20. oktober 2020
Hans Andersen
Hans Andersen
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi venter utålmodigt på en løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi venter utålmodigt på en løsning
Opdateret 13. oktober 2020 kl. 12:15
Debat Furesø - 13. oktober 2020 kl. 06:43
Af Hans Andersen, MF, Venstre

Som Anders Medum Groth, Byrådskandidat i Furesø for Radikale Venstre ganske rigtigt skriver i et debatindlæg den 7. oktober på sn.dk og påpeger igen den 12. oktober her i Frederiksborg Amts Avis, så kan udvidelsen af Hillerødmotorvejens forlængelse medføre et øget støjniveau langs ruten. Den seneste kortlægning af støj viste faktisk, at over 100.000 tusinde boliger langs statsvejnettet i Danmark er plagede af støjgener, herunder 7000 stærkt plagede. Det er en sundhedsudfordring vi i Venstre er meget opmærksomme på, og ligeledes vil være det når vi får sikret Hillerødmotorvejens forlængelse.

Støjbekæmpelse var også en central del af den tidligere VLAK regerings investeringsplan for 2030. Aftalen indeholdt helt konkret en pulje på over halvanden milliard kroner til støjreduktion og bekæmpelse af støjgener. I den forbindelse skulle kommunal medfinansiering sikre mest mulig støjreduktion for pengene, og understøtte kommunal prioritering.

Desværre ved vi stadig ikke om motorvejen er købt eller solgt. Regeringen har nu i snart halvandet år holdt nordsjællænderne hen i uvished - på trods af lovning på det modsatte. Derfor også en kraftig opfordring til regeringen om at fremlægge deres plan og indkalde til forhandlinger hurtigst muligt.

Imens venter vi utålmodigt på en løsning, både på støjgenerne og de lange bilkøer.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?