6. marts 2021
Lene Bang. Privatfoto
Lene Bang. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi har et godt, sjovt og aktivt seniorliv i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi har et godt, sjovt og aktivt seniorliv i Furesø
Debat Furesø - 12. februar 2021 kl. 12:01
Af Lene Bang, byrådsmedlem og medlem af udvalget for et godt seniorliv (S), sidder i bestyrelsen for aktivitetscenteret Gedevasevang

Furesø er en kommune hvor vi er mange raske, rørige og meget engagerede seniorer. Heldigvis for det! Mange af vores tilbud på kultur-, idræts- og fritidsområdet ville slet ikke kunne blive til noget, hvis det ikke var for vores seniorer, der på frivillig basis skaber de gode oplevelser og stærke fællesskaber.

Tak for indsatsen til alle jer frivillige. I er guld værd.

Godt 21 procent af Furesøs befolkning er i dag 65 år eller mere. Jeg er selv een af dem. Og andelen af ældre vil stige mærkbart de kommende 10 år. Således vil andelen af +80 årige stige med næsten 60 pct. over de kommende 10 år.

Flere ældre stiller krav til den måde, vi indretter kommunen på.

Vi skal bygge flere senioregnede boliger, tryghedsboliger og plejeboliger, så man kan bo trygt og godt, når man bliver ældre.

Her glæder vi os til at lave en samlet plan i samarbejde med Seniorrådet og Ældresagen. Vi har I Furesø de senere år bygget en række seniorfællesskaber og senioregnede boliger. Vi har udbygget antallet af plejehjemspladser på Ryetbo og Svanepunktet og er i fuld gang med en udbygning af Lillevang. Men vi skal videre ad den vej - for flere ældre betyder behov for flere ældreboliger.

Samtidig skal vi støtte op om de mange aktivitetsmuligheder for ældre, som finder sted på Gedevasevang, Skovgården og i regi af Ældresagen.

Det er en kæmpegevinst for Furesø, at der er så mange meningsfulde aktiviteter, man som ældre både kan deltage i og bidrage til.

Endelig er der brug for at udbygge vores ældrepleje, så de af vores ælde, der får brug for personlig hjælp og pleje oplever at blive godt hjulpet.

Der er masser af tage fat på for at sikre et sjovt, godt og trygt ældre og seniorliv - også i fremtiden.

Det glæder vi os til at samarbejde om.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?