22. juni 2021
Jesper Larsen
Jesper Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Venstre tager sagen om manglende jobsøgning op i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Venstre tager sagen om manglende jobsøgning op i Furesø
Debat Furesø - 17. maj 2021 kl. 10:25
Af Jesper Larsen (V), Medlem af Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Integration samt Furesø Byråd

I en nylig undersøgelse af Dansk Arbejdsgiverforening (Berlingske Tidende 13. maj 2021) fremgår der, at en stor del af Furesøs jobparate kontanthjælpsmodtagere ikke får registreret deres jobansøgninger, som der forventes for at få udbetalt kontanthjælp.

I både september 2019 og 2020 havde cirka hver anden jobparate kontanthjælpsmodtager ikke registreret nogle jobansøgninger - og det er også gældende for 2021. Det er derfor en trend som ikke udelukkende kan tilskrives COVID-19. Det er skuffende og træls læsning, at vi i Furesø ikke klarer os bedre end Vestegnskommunerne Albertslund og Høje Taastrup eller lige så godt som vores nabokommuner Egedal og Allerød.

Som medlem af Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Integration er jeg i særdeleshed overrasket over Furesøs placering på denne liste. Denne information burde haft været forelagt udvalget åbent langt tidligere.

Jeg tror ikke, at vores jobparate kontanthjælpsmodtagere ønsker i længden at være fastholdt i et tungt bureaukratisk system. Det er i hvert fald nu, at der skal sættes til handling, og derfor har jeg allerede bedt om at få sagen på det førstkommende møde i udvalget.

Som liberal, mener jeg, at alle der har behov for ekstra hjælp skal tilbydes den ekstra hjælp, i dette tilfælde kontanthjælpsydelse, men at kommunen sagtens kan stille et krav om en modydelse i form aktiv jobsøgning. Det skal naturligvis ske på en respektfuld måde, men målet er at sikre at vores jobparate kontanthjælpsmodtagere får et varigt job eller uddannelse.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?