24. september 2021
Tine Hessner. Foto: Ebbe Forup / Furesø Kommune
Tine Hessner. Foto: Ebbe Forup / Furesø Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Henning Rose om Satellitten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Henning Rose om Satellitten
Debat Furesø - 22. december 2020 kl. 15:15

Af Tine Hessner, kulturudvalgsformand (R)

arrow Læs også: DEBAT: Svar til Tine Hessners indlæg

debat Kære Henning Rose (skrev læserbrev i Furesø Avis om Satellitten 23. december, red.)

Jeg forstår ikke, hvordan du drager de konklusioner du nævner i dit debatindlæg. Du henviser til et forslag fra forvaltningen der forlængst er trukket af bordet af politikerne, incl. undertegnede. Du tillægger mig intentioner for 2022 som er ganske taget ud af den blå luft. Og du skyder efter mit parti med motiver der ikke er underbyggede. Det står naturligvis alle frit for, hvem de vil stemme på til kommunalvalget i 2021. Må det bare blive på et oplyst grundlag - det er alle bedst tjent med.

Jeg ved, at du og Værløse Motionsgang holder meget af Satelitten som samlingssted, og det kan jeg godt forstå. Det er der mange der gør. Derfor forstår jeg også, at det bringer dig til tasterne, når man fornemmer at ens hjemsted måske er truet og at kommunikationen ikke har været klar nok.

Jeg vil derfor nu meget gerne aflive myter og gentage, hvad der er sandt og usandt i den forbindelse, så julefreden kan sænke sig:

Der er fra hele byrådet fokus på at skabe et bedre miljø for unge i Furesø, bla. med afsæt i området omkring Galaksen. Der er IKKE truffet belutninger om at flytte nogle, hverken borgerservice eller foreninger. Vi ved slet ikke om vi kan overtage Telefonhuset, men det skal undersøges. Vi ved heller ikke, hvordan der iøvrigt kan bygges ud i området - det skal også undersøges. Der er ikke afsat midler til om- eller udbygning heller.

Jeg har tidligere nævnt, og fastholder, at det er vigtigt at der er foreningslokaler omkring Galaksen. At der er mulighed for egen nøgle for faste brugere, skabe til opbevaring af forskellige remedier. Tilgængelighed ift brugere med handicap. P-pladser tæt på. Stationsnærhed. Jeg har aldrig sagt andet. Aldrig.

I 2021 vil vi gerne udvikle nogle forskellige scenarier sammen med brugere og borgere og belyse, hvad de koster. En præmis kan være at frede Satelitten helt. En præmis kan også være at frede de af Satelittens brugere som ønsker at blive i området ved Galaksen. Radikale Venstres input her er, at ALLE faste brugere naturligvis skal bidrage til, hvad der kunne være gode løsninger og hvad der er vigtigt for lige præcis dem som gruppe/forening. Vi har ikke lagt os fast på noget som helst. Pga Corona er denne inddragelse udskudt til omkring marts/april 2021. Den del som er skriftlig vil der naturligvis - som altid - være aktindsigt i. Det er der ikke noget nyt i og det værner Radikale Venstre også om. Hvorfor skulle vi ikke det?

Jeg vil som politiker meget gerne bedømmes på min handlinger og ikke intentioner som andre tillægger mig. Derfor Henning, så er min dør åben for en dialogkaffe. Det tror jeg vi kan komme langt med, ligesom Satelittens brugerbestyrelse mere en én gang er opfordret til at invitere mig til et fælles møde. Det er coronaen der har lagt hindringer i vejen, men det skal nok lykkes.

Vi vil det bedste for foreningerne Henning, og det håber jeg, at ovenstående betrygger dig om.

Glædelig jul herfra

arrow DEBAT: Tine Hessner svarer
04. november 2020 kl. 16:14 Opdateret: kl. 15:27
arrow DEBAT: Kan vi stadig spille bridge i Satelitten?
28. oktober 2020 kl. 11:30 Opdateret: kl. 14:21
arrow DEBAT: Svar til Tine Hessner
27. oktober 2020 kl. 14:50 Opdateret: kl. 14:24
Stemmer du til kommunalvalget i år?