6. december 2020
Ebbe Forup
Foto: Ebbe Forup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Bjarne Clausen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Bjarne Clausen
Debat Furesø - 29. oktober 2020 kl. 07:42

Af Lene Bang, byrådsmedlem (S)
Tak for dit forslag til at Furesø arbejder for fleksible fartgrænser og at vi skal få Vejdirektoratet til at sænke hastigheden på Hillerødmotorvejen til 70 km/t.

Som du måske har set i dagens nyhedsbillede, har vi i Furesø og 5 andre kommuner faktisk netop rettet henvendelse til Transportminister Benny Engelbrecht, fordi vi har et fælles ønske om selv at kunne fastsætte fartgrænser i bynære områder. Dette ønske bunder både i behovet for at reducere støj og CO2 udledninger og øge trafiksikkerheden.

Det lyder besnærende at sænke hastigheden på motorvejen til 70 km/t for at gøre noget ved støjen, og hastighedsnedsættelser er da også noget, der har været drøftet med Vejdirektoratet, som dog ikke umiddelbart var positivt indstillet

Men vi fortsætter arbejdet med en række tiltag:

Vi vil ikke vente på en forlængelse af motorvejen til Hillerød. Så det er et krav fra vores side, at der støjskærme i Furesø inden påbegyndelse af en eventuel forlængelse af Hillerødmotorvejen.

Vi har i høringssvar til Folketinget om kommende infrastrukturinvesterigner sagt at en indsats mod støj skal opprioriteres.

Vi har udarbejdet forslag til en forlængelse af S-togsbanen mod Hillerød for at begrænse støj og trængsel fra motorvejen. Vi er ved at udarbejde en samlet handleplan, hvor vi ser på de forskellige tiltag, der kan begrænse støjen på kort og længere sigt: Støjdæmpende asfalt, hastighedsbegrænsning, støjvolde og støjskærme, tekniske justeringer ved Fiskebækbroen så den støjer mindre og overdækning af motorvejen.

Vi har taget kontakt til formanden for Folketingests trafikudvalg om mulige løsninger på den store trafikstøj fra motorvejen i vores kommune og om mulige finasierngsmodeller, hvor Staten/Vejdirektoratet, Furesø kommune, fonde og de berørte borgere og grundejerforeninger involveres. Og vi har samtidig aftalt med Gladsaxe kommune, at vi sammen går igang med analyser og beskrivelser af muligheder for bekæmpelse af trafikstøj bl.a ved at overdække motorvejen. Vi har søgt støtte til dette arbejde i Realdania. Analysearbejdet vil tage et par år.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?