8. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Stor ekstra-regning til kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Stor ekstra-regning til kommunerne
Debat Furesø - 22. juni 2020 kl. 09:33
Af Käthe Søeballe, Ryttergårdsvej 117, Farum. Formand for Dansk Folkeparti i Furesø Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen hælder regningen for affaldsordningen videre til kommunerne!

Alle partier undtagen NB og Dansk Folkeparti, er kommet frem til, at den dybe tallerken igen skal opfindes.

Alle i Danmark skal nu sorterer i 10 forskellige typer affald, nuvel, men de 5 af dem gør vi allerede og det går glimrende i forvejen, så hvorfor lave det om? Villaejerne er jo tvunget til at sortere alt, det samme er ikke gældende i de almennyttige boliger.

De genbrugscontainere der står rundt om i landet, på bytorve, genbrugspladser og andre steder, bliver flittigt benyttet. Glas, metal og aviser bliver i lagt genbrugscontainere, batterier og farligt affald bliver afleveret på genbrugspladserne og tøj lægges i genbrugs bokse til gavn for t.eks. Dansk røde kors

Mange haveejere laver sin egen kompost af deres grønne affald, til gavn for miljøet og ikke mindst planterne.

Se det er allerede mange ting vi gør i forvejen, hvorfor skal det nu tages fra os, og puttes i skraldespande for så at give opgaven videre til de stakkels skraldemænd der i forvejen har nok at gøre. Nu vil man lave en skraldespand med 4 kamre, nuvel - for år tilbage besluttede man at skraldemænd ikke måtte bære skraldespande, da de fik ødelagt deres rygge, så kom der hjul på og det hjalp de arbejdende folk så de kunne holde til nogle år mere i branchen.

Spørgsmål:
Vil man nu have at skraldemanden skal tage fysisk spande op af de skraldespande med 4 rum for at tømme den i hvert sit rum på skraldebilen?

Eller skal kommunerne betale for nye skraldebiler hvor der er inddelt i 10 rum? Det er ikke praktisk gennemfør bart ...

Eller skal bilen køre rundt med små Container hængende på siden af bilen hvori skraldemændene skal bære affaldet fra de 4 rum rundt om bilen til de rigtige rum?

Eller skal containeren med de 4 rum ramme 4 rum på bilen af en gang med nuværende vippeordning?

Eller skal vi have 10 skraldebiler kørende på vejen, hvor hver bil tager deres del?

Så har vi et andet CO2 problem med udstødningsgasser da alle skraldebiler endnu ikke kører på el.

Når skraldebilerne så kommer til forbrændingsanlæggene, så skal alle container sorteres igen, for at affaldet kan blive genbrugt, eller bliver det hele bare hældt ned i et stort forbrændingsrum, fordi man endnu ikke ved hvordan man skal genbruge affaldet!

Jeg spurgte i 2013 borgmesteren (der er formand for vest forbrændingen) Ole Bondo Christensen - hvorfor vi skulle sortere, når det hele bare kom i samme forbrændings hul? altså intet genbrug...

Svaret var: "Fordi borgerne skal lære at sortere"... Det har vi så gjort i 7 år. Er vest forbrændingen så blevet bedre til sit arbejde siden da?? Hvis de skal rose sig selv, ja så er svaret ja. Hvis vi kigger i statistikkerne, ja så kan man ikke se det... JO for resten, de er blevet MEGET bedre til at importere affald fra andre lande og brænde det af i Danmark... usorteret affald...

Den ordning vi har nu, fungere fint, hvorfor så opfinde den dybe tallerken igen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?