11. juli 2020
Hasasn Yilmaz (S) Foto: Allan Nørregaard
Hasasn Yilmaz (S) Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sammen om Furesø - Sammen ud af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sammen om Furesø - Sammen ud af krisen
Debat Furesø - 04. maj 2020 kl. 14:29
Af Hasan Yilmaz, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget (S), Preben Sandberg Pettersson, viceborgmester (S) og Lars Carstensen, viceborgmest
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Industri har udsendt en række anbefalinger til kommunerne med titlen "Sammen ud af krisen" og inviteret til at styrke samarbejdet mellem borgere, erhvervsliv og kommunerne under Corona krisen, så vi i fællesskab kommer godt igennem og får genrejst økonomi, beskæftigelse og velfærd når vi kommer ud på den anden side.

Det er gode anbefalinger, som vi er enige i og gerne arbejder videre med her i Furesø.

Flere af indsatsområderne er vi dog allerede i gang med;

- Vi har styrket samarbejdet med det lokale erhvervsliv i Erhvervskontaktudvalget om hvordan kommunen og virksomhederne kan hjælpe hindanden med en særlig samarbejdsgruppe om omstilling til kriseøkonomien,

- Vi har etableret en fast track rådgivning om Regeringens corona hjælpepakker,

- Vi har holdt digitale møder i byrådet og med erhvervslivet

- Vi fremrykker anlægsarbejder for 80 mio. kr.,

- Vi fremrykker betalinger til private leverandører og undgår at bruge sanktioner

- Vi giver på anmodning henstand med betaling af dækningsafgift,

- Vi fremskynder sagsbehandlingen fx om byggetilladelser,

- Vi har genåbnet vores skoler til og med 5. klasse og åbnet vores dagsinstitutioner, således at børnene kan komme i skole og institution, og forældrene kan komme på arbejde - og vi har nødpasning for børn hvor forældrene fx arbejder i kritiske sundhedsfunktioner.

Det har Dansk Industri anerkendt. Det er vi taknemmelige for.

Borgmesteren, byrådet og forvaltningen har arbejdet benhårdt for at få Kommunen, virksomhederne og borgerne helskindet igennem COVID-19 virus situationen og for at skabe tålelige betingelser for livet under de mange nedlukninger, og vi er nu på vej ind i en situation, hvor vi sandsynligvis skal genåbne kommunens service yderligere. Borgerne og virksomhederne i Furesø har gjort en stor indsats, og samarbejdet har haft stor betydning for at indtil videre er kommet godt igennem uden større sundhedsskader. Vi ser frem til godt samarbejde fremover med alle. Vi afsøger hele tiden mulighederne for at afbøde indvirkningen på erhvervslivet og og beskæftigelsen og at vi samarbejder bredt og lytter til alle i byrådet og blandt borgere og erhvervsliv i Furesø.

Vi afventer nu spændt næste udmelding fra Statsministeren 10. maj. Vi er i gang med at forberede os på de næste skridt, vi skal tage for at åbne Kommunens aktiviteter og service. Vi vil drøfte nye tiltag - blandt andet inspireret af Dansk Industri - i kommunens udvalg og byrådet og ikke tøve med at gennemføre de nødvendige initiativer i praksis.

Sammen - og hver for sig - kommer vi igennem Corona krisen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?