10. august 2020
S vil have gang i Widex-grunden. Foto: Allan Nørregaard
S vil have gang i Widex-grunden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: S vil have gang i Widex-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: S vil have gang i Widex-grunden
Debat Furesø - 07. juli 2020 kl. 19:03
Af Lene Bang (S) og Niels Bjerre Degn (S). Næstformand og medlem af Udvalget for byudvikling og bolig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Widex grunden har nu ligget øde hen i mange år siden høreapparat virksomheden Widex forlod Furesø i 2010. En stor bygning og grundareal centralt i Værløse. Både bygninger og grundarealet ejes af familien Westerman - Widex ejer.

Charlotte Søllner Hernø fra kirke Værløse undrer sig over, at der har været afholdt et møde 1. juli 2020 med de nærtliggende grundejerforeninger og beboere om Widex grunden, hvor Widex udviklingsdirektør og Lars Carstensen fra Byrådet deltog, og vurderer, at det er Widex, der forsøger at presse Furesø kommune til at lave en lokalplan, og kritiserer Furesø kommune for at spille med den på dagsorden.

Furesø kommune har ikke været medarrangør af mødet 1. juli 2020 og har ikke taget stilling til den fremtidige anvendelse af Widex grunden.

Efter lange overvejelser og sonderinger, har vi i Furesø kommune nu besluttet at igangsætte arbejdet med en ny lokalplan for Widex området. Der er i byrådet konsensus om, at det er synd og skam at området efter 10 år stadigt henlægger uden væsentlig aktivitet, bortset fra det gode iværksættehus, der er startet og at hjemmeplejen er lokaliseret i dele af de mange bygninger.

Det er rigtigt at ejeren Widex har egne ønsker til anvendelse af arealet, og det er der jo faktisk ikke noget overraskende ved. Vi har i Furesø kommune forstået det sådan, at Widex lægger op til at arealet skal anvendes til en kombination af erhverv, offentlige formål og boliger, men nu må vi i Furesø byråd drøfte mulighederne sammen med Furesø borgerne.

Vi socialdemokrater i udvalget glæder os til at komme i gang med at drøfte Widex områdets fremtidige udvikling, Vi frem til at høre fra alle.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?