21. oktober 2020
Henrik Poulsen (S) Foto: Allan Nørregaard
Henrik Poulsen (S) Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ro på skolebudgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ro på skolebudgettet
Debat Furesø - 06. oktober 2020 kl. 15:20
Af Henrik Poulsen (S), formand for Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse & Cecilia Zade Iseni (K), næstforkvinde for Udvalget for Skole og Ungdomsu

Det er et fornuftigt skolebudget, der indgår i det to-årlige budgetforlig, der er indgået mellem Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Enhedslisten. Vi har undgået de store besparelser, vi har begrænset takststigningen på FFO, og nedtonet den økonomiske gevinst ved mere fjernundervisning. Mere fjernundervisning er et spændende tiltag, hvis det kan øge alle elevers læring, men vi skal gøre vores erfaringer i god ro og orden og først og fremmest have øje for de pædagogiske og faglige mål. Det alternative budgetforslag fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti tog ikke højde for dette. Tværtimod havde de partier krav om endnu større besparelser ved mere fjernundervisning.

Og så glæder vi os til at se nærmere på skolekapaciteter og skoledistrikter. Furesø kommune er i vækst, og demografien ændrer sig. Det bliver spændende at se, hvordan vi kan tilpasse vores skoletilbud, så det både kan sikre mangfoldighed og nærhed.

Vi glæder os også til at arbejde med en partnerskabsaftale med Marie Kruses Skole. Marie Kruses Skole er en stor, lokal privatskole, der er respekt om, og som i forvejen indgår i en række samarbejder med vores folkeskoler. Det styrker vi med en partnerskabsaftale.

Der er ingen tvivl om, at flere hænder ude i frontlinjen - dvs. lærere og pædagoger - styrker vores skoler. Holddannelse, udeskole og dobbeltlærere er nogle af de muligheder, vi gerne vil arbejde mere med. Vi kan regne med flere statslige midler til et generelt løft af folkeskolen i de kommende år. I 2021 forventer vi mellem tre og fire millioner kroner ekstra, som skal kanaliseres ud på skolerne i form af mere undervisningstid.

Tak for de mange høringssvar. De har inspireret os til at rette til, så vi fortsat kan sikre gode skoler og fritidsordninger i samarbejde.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?