27. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Om kultur, sundhed og et længere liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Om kultur, sundhed og et længere liv
Debat Furesø - 12. september 2021 kl. 08:36
Af byrådskadidat Sofie Pihl Carrara (A), Bøgehaven 18, 3500 Værløse

Tiden med corona har været en ørkenvandring for kulturfolket. Men manglen på kulturelle arrangementer har også åbnet øjnene for, hvor vigtigt kulturlivet er for den enkelte og vores samfund. Vi har sultne labbet det i os, når kunstnere og kulturinstitutioner har skabt coronavenlige digitale udgaver af deres events, og gjort kunst og kultur tilgængelig alligevel.

Mange har mærket på egen krop, hvordan manglen på kulturelle oplevelser og fællesskaber har sat dybere spor bl.a. som ensomhed blandt enlige, ældre og udsatte borgere. Her kan og skal kulturen gøre en forskel!

Stærke fællesskaber er helt afgørende for alle, og kultur kan have en helt afgørende positiv effekt på hvor meget, vi hver især føler os som en del af et fællesskab.Den nyeste globale rapport fra verdenssundhedsorganisationen WHO om kultur og sundhed viser, at kunst og kultur har en tydelig sundhedsfremmende effekt hos sårbare og udsatte borgere. Disse resultater ligger helt på linje med de gode erfaringer fra Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt 'Kultur på recept' for forskellige grupper af udsatte borgere med fysisk eller psykisk sygdom, ensomhed, eller andre slags udfordringer.

Jeg mener, at vi i Furesø skal iværksætte kulturforløb for sårbare borgere, som en tværfaglig indsats i kultur-/ social-/ sundheds-/ og beskæftigelsesområdet.

Vi kan hente meget inspiration fra lignende projekter under f.eks. Region Midtjylland, som har arbejdet fokuseret med området kultur og sundhed i nu 5 år.

Kunst og kultur spiller nemlig en afgørende rolle i forhold til at samle os og give os håb, tro og glæde!

Stemmer du til kommunalvalget i år?