26. september 2021
Det  utæmmede græs i skulpturparken i Farum får stedet til at fremstå som en vildmark. Foto: Jens Berg Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det utæmmede græs i skulpturparken i Farum får stedet til at fremstå som en vildmark. Foto: Jens Berg Thomsen
Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Misforstået overdrivelse eller hvad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Misforstået overdrivelse eller hvad?
Debat Furesø - 04. august 2021 kl. 09:14
Af Ann Isabel Obarzanek, Farum Hovedgade 43D, 1b, 3520 Farum

Biodiversiteten består af den mangfoldighed af økosystemer, arter og gener, der omgiver os. Den genetiske variation, arterne og økosystemerne. Disse 3 elementer bidrager til at give os fødevarer og medicin samt ren luft og vand.

arrow Læs også: DEBAT: Skulpturmarken/parken et trist skue

Derudover kan biodiversiteten hjælpe med at afbøde naturkatastrofer, modvirke skadedyr og sygdomme samt medvirke til at regulere klimaet. Det skal vi alle bidrage med. Kuldioxid (CO2) er en livsnødvendig gas i atmosfæren som indgår i kulstofkredsløbet.

Menneskeskabte udledninger fører til en forøgelse af CO2 i atmosfæren, hvilket forstærker drivhuseffekten og medfører klimaforandringer på jorden. Derfor er CO2 udledninger noget man skal reducere. Her kommer træerne ind, som et vigtigt element. Hjælper det på CO2 udledningen at fælde træer? NEJ.

Får man biodiversitet ved at lade græsset gro? NEJ.

MEN skal al jord udlægges? NEJ.

Vi skal stadig bevare vor kulturinstitutioner og opholdssteder i naturen til afslapning og nydelse.

Sådan et sted har vi Furesø Kommune - Skulpturparken som er meget værdifuld, med for øjeblikket ligner en vildmark. Har man ikke misforstået noget i Furesø Kommune? Det mener jeg, da parken nu i 2 måneder ikke er blevet vedligeholdt, så de mange borgere og foreninger der dagligt benytter parken, kan nyde den. Hvor skal familierne i flere generationer gå hen og fejre begivenheder? Hvor skal Thai Tu Chung meditationsholdene o.a. sportsklubber udfører deres øvelser?

Hvor skal børnehaverne, skoleklasser, hundelufter og ældre nyde naturen? Vi skal stadig kunne opholde os i naturen, uanset om vi vil nyde solen eller være på skovtur. Det har bare ikke kunne her i sommer. Der er ellers grønne områder nok i Furesø Kommune, som kan udlægges til biodiversitet - også ved Farum Sø - men lad Skulpturparken/Fredtofteparken være en park til nydelse for borgerne.

Stemmer du til kommunalvalget i år?