22. juni 2021
Niels Jørgen Brandt, byrådskandidat for De Konservative. Privatfoto
Niels Jørgen Brandt, byrådskandidat for De Konservative. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mine personlige erfaringer med ældreplejen i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mine personlige erfaringer med ældreplejen i Furesø
Debat Furesø - 16. maj 2021 kl. 19:11
Af Niels Jørgen Brandt, byrådskandidat for De Konservative, Skov Allé 6B Hareskovby

Matilde Powers skriver i Furesø Avis om "Tryg og omsorgsfuld ældrepleje i Furesø" i et svar til Seniorrådet. Seniorrådet har udtrykt bekymring over udgiftsniveauet til ældreområdet, og Matilde Power svarer udmærket, og beskriver desuden gode visioner og ambitioner for ældreområdet frem mod 2030. Jeg ved at Matilde Powers er super engageret og vil det bedste for de ældre og for ældreområdet.

arrow Læs også: DEBAT: Afvist hjælp til rengøring

Grunden til at jeg reagerer er, at jeg desværre har personlige erfaringer med ældreplejen i Furesø, som er mindre positive. Min gamle mor er dement og bor på et af kommunens plejehjem. Hun er helt sikkert ikke altid nem, og det er ikke rimeligt at forvente at alting fungerer perfekt hele tiden. Men når det er sagt, så er jeg virkelig overrasket over hvor mange ting, der halter og har gjort det i de over 2 år, hvor hun har boet der. Et par eksempler.

Kommunikation har været et konstant problem. Både mellem medarbejdere og til os pårørende. Vi har oplevelsen af, at det meget ofte er os, der må tage fat og skubbe på for at få problemer løst, og at vi ellers ikke hører noget og at der ikke sker noget.

Det faglige niveau er desværre også svingende. Vi har oplevet virkelig mærkelige løsningsforslag, og selv om vi ikke er fagpersoner må vi ganske ofte selv komme med lavpraktiske forslag. Det er ikke betryggende.

Men måske allervigtigst oplever vi, at empati og håndtering af vores mor er helt individuelt bestemt og ikke drevet af en kultur eller en bevidst prioritering. Nogle mestrer det og er super gode. Mange kan det ikke. Man skal passe vældig meget på med at generalisere ud fra enkelteksempler, så hvad jeg beskriver her gælder måske kun for os. Jeg tror det dog ikke.

Jeg ønsker, at vi som pårørende bliver spurgt systematisk om vores oplevelser og tilfredshed. Derved skabes der grundlag for at drive forbedringer på tværs af kommunen og på de enkelte institutioner. Vi er indtil videre aldrig blevet spurgt. Et pårørenderåd er en anden måde at sikre bedre inddragelse og samarbejde, og jeg håber meget, at vi snarest ser det indført.

Rigtig meget af dette handler om god ledelse, at skabe ordentlige rammer og en god kultur på stedet. Og at give forudsætninger for god ledelse, og at belønne god ledelse. Måske skulle vi give plejehjemmene muligheden for at konkurrere på tilfredse pårørende og gode historier? Belønne og opmuntre den faglige stolthed. Og desuden give borgerne mulighed for frit valg med et friplejehjem i kommunen.

Tænk engang - et 'Dagmarsminde' (dagmarsminde.dk) i Furesø, der giver valgmulighed og får alle til at stå på tæerne!

arrow DEBAT: Manglende hjælp til de ældre
15. maj 2021 kl. 04:49 Opdateret: kl. 13:19
arrow DEBAT: Tryg og omsorgsfuld ældrepleje i Furesø
14. maj 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 13:46
arrow DEBAT: Furesø er tæt på bunden
14. maj 2021 kl. 14:03 Opdateret: kl. 13:54
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?