3. august 2021
"Stor var skuffelsen," skriver Preben Rahtgen. Privatfoto
"Stor var skuffelsen," skriver Preben Rahtgen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Madkurv uden jazz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Madkurv uden jazz
Debat Furesø - 18. juni 2021 kl. 12:57
Af Preben Rahtgen, medlem af Big Dipper Band, Højeloft Vænge 37, Værløse

Furesøs borgere må nu undvære den hyggelige tradition med en forårskoncert kaldet Jazz og Madkurv ved Furesø Marina.

Siden 2006 har det lokale bigband Big Dipper Band hvert år afholdt dette hyggelige familiearrangement i samarbejde med Furesø Marina og Strandbad. Kommunen har hidtil stillet sig villig til at støtte arrangementet økonomisk, så det blev uden udgift for bandet.

Vejret har naturligvis været afgørende, så i de år hvor sommeren har slået igennem har der været godt fyldt op på stranden med glade gæster i alle aldre, og deltagerne har nydt madkurv og nygrillede retter fra de op stillede gatis griller. Et par år i perioden har man dog måtte aflyse, da det regnede og sidste år på grund af corona.

Bandet havde derfor set frem til at gentage succesen for femtende gang i 2021. De 18 entusiastiske musikere og dirigenten Ole Kock Hansen har kæmpet sig gennem 2020 begrænsningerne i at samles , øvet samlet og hver for sig, og forberedt sig med håbet om forsamlingsregler ville blive ophævet til juni 2021. Stor var skuffelsen derfor i slutningen af 2020, da Udvalg for kultur, fritid og idræt meddelte at man ikke længere ville bevilge tilskud til den slags arrangementer. Stor var skuffelsen i Big Dipper Band, og ligeledes hos de mange øvrige amatørjazzmusikere, der er samlet i Furesø Jazzråd. Beslutningen er temmelig uforståelig, da Furesø Kommune netop i efteråret 2020 modtog en pris for at være den mest kulturvenlige kommune. Vi håber at jazzen overlever, med publikums støtte og håber at man alligevel vil holde en hyggelig madkurvsdag ved Fureø Marina.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?