27. februar 2021
Mads Thorning Pedersen  blev udnævnt til årets Furesøborger. Foto: Louise Mørch Vilster
Mads Thorning Pedersen blev udnævnt til årets Furesøborger. Foto: Louise Mørch Vilster
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lidt causeri omkring årets Furesøborger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lidt causeri omkring årets Furesøborger
Debat Furesø - 19. januar 2021 kl. 08:04
Af Hannelore Nybo Rasmussen, Hestetangsvej 26A, Farum

Fysioterapeut Mads Thorning Pedersen er blevet kåret som årets Furesøborger, og det undrer mig slet ikke, for Mads har en helt enestående evne til at få for eksempel personer, med et uventet opstået handicap til at fungere igen, så her lidt om min egen historie.

Traumatisk oplevelse

For et års tid siden måtte lægerne akut amputere mit ene ben, - hvis jeg ville leve, hvad der var en meget traumatisk oplevelse for mig. Da såret var ved at hele blev jeg overført til Svanepunktet for bl.a. genoptræning, hvor jeg blev trænet af en dygtig fysio- og ergoterapeut, som lærte mig at kunne flytte mig fra sengen over i en kørestol, komme i bad osv.

Mads blev min træner

Efter udskrivningen foregik træningen ambulant. Mads blev min træner, og med stor indsigt fik han mig efterhånden til at tro på, at jeg ville kunne gøre næsten de samme ting som før. Sommetider kan jeg være meget ked af det eller ganske opgivende, men med stor tålmodighed og opmuntring får Mads mig hele tiden til at fortsætte.
Vi har nu i nogle måneder trænet med henblik på en protese, hvor Mads på en opfindsom måde altid finder på et eller andet når noget fysisk eller ’teknisk ’bremser’ træningen, - foruden at han er i besiddelse af både empati og engagement, så han straks kan mærke hver gang jeg igen er begyndt at tvivle på mig selv, så får han mig hurtigt ’på rette bane’ igen.
Fanget af et skønt program ’Kunstfyrværkeri’, besluttede jeg i efteråret at tage på Tisvilde Højskole, - trods kørestol og uden hjælp, men dette blev kun aktuelt, fordi Mads i den grad bakkede mig op, det kunne jeg sagtens klare, var hans overbevisning og han fik jo ret, det blev en vidunderlig uge.

Jeg har altid været aktivt med en masse kulturelle arrangementer, som jeg har været med i eller stået / står for her i Farum, ofte i samarbejde med Farums aktivitetscenter Gedevasevang, har ofte rejst til opera- og ballet forestillinger i udlandet, desuden har jeg i flere år deltaget i vandregrupper osv., så jeg har endnu ikke helt kunnet affinde mig med min nye situation, men også det meste af alt det vil jeg komme til at kunne gøre igen, siger min altid positive og optimistiske fysioterapeut Mads, så jeg har valgt at tro på ham.

Sådan så det ud, da Mads Thorning Pedersen blev overrasket
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?