19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunen skal ikke handle med virksomheder i skattely

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunen skal ikke handle med virksomheder i skattely
Debat Furesø - 28. september 2021 kl. 09:49
Af Øjvind Vilsholm. Byrådsmedlem (Ø)

Skatteborgernes penge skal ikke gå til virksomheder, der undgår at betale skal i Danmark. Enhedslisten foreslår derfor, at Furesø Kommune i lighed med mange andre kommuner tilslutter sig OXFAM/IBIS' charter for skattelyfri kommuner.

De virksomheder, som benytter sig af skattely for at reducere deres skattebetaling, bør ikke drage fordel af vores fælles skattekroner. Furesø Kommune, som er finansieret af skattebetalinger, har et særligt ansvar for at sikre, at pengene bliver brugt ansvarligt. Derfor bør vi ikke handle med virksomheder, som gennem aggressiv skatteplanlægning underminerer fællesskabet og kunstigt reducerer deres skattebetaling.

Enhedslisten vil også sikre sig, at kommunen heller ikke købe aktier eller virksomhedsobligationer i virksomheder, der benytter sig af skattely.

Vi skal på alle måder gardere os mod, at vi kommer til at støtte de virksomheder, der ikke vil betale til fællesskabet. Derfor skal vi også have det skrevet ind i vores investeringspolitik. Ligesom det selvfølgelig skal være en del af vores indkøbs- og udbudspolitik.

Enhedslisten mener også, at det vil komme det lokale erhvervsliv til gode, at kommunen stopper al handel med virksomheder i skattely:

Skatteunddragelse og aggressiv skatteplanlægning via skattely er jo ikke en mulighed for små og mellemstore virksomheder med base i Furesø Kommune, så hvis vi fremover afstår fra at handle med selskaber, der benytter sig af skattely, vil vi dermed være med til at styrke det lokale erhvervsliv.

Rejser du til udlandet i år?