18. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvem skal man stemme på?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvem skal man stemme på?
Debat Furesø - 06. september 2021 kl. 15:56
Af Tina Enevoldsen, Tom Nicolaisen, Maria Mehlsen, Christian Nielsen, Hanne Petersen og Nils Rude Petersen, medlemmer af Grundejerforeningen Søskræn

Med tre måneder til kommunevalget har de forskellige partier og politikere travlt med at love os guld og grønne skove. Fremtiden vil vise, hvor meget der holder.

arrow Læs også: DEBAT: Overholdelse af lokalplanen i Hareskovby

Nutiden viser, hvad der ikke holdt - f.eks. overholdelse af lokalplan 116 for Hareskovby, der blev udarbejdet 2015 med henblik på bl. a. at undgå dispensationer i forbindelse med byggerier. Men siden 2015 er der givet en lang række dispensationer

Hareskovby er et attraktivt sted, hvor mange nye familier søger hen, køber et hus til nedrivning og bygger drømmehuset. "Desværre" er grundene i Hareskovby meget kuperede, og egner sig måske ikke lige til det hus med den placering, man ønsker.

Den lovlige løsning tillader opfyldning på max. 0,5 meters højde og kun 1,5 meter ud fra huset, hvor det så skal gå lodret ned til det oprindelige niveau.

Kan klares med jord

Det er måske ikke så ideelt, men det klares ved at fylde jord op over hele grunden, så den bliver plan, og så - helt inde ved skellet til naboerne lader man grunden skråne til det oprindelige niveau. Men dette er ikke lovligt, hvilket de fleste bygherrer er helt klar over. Så derfor bliver der straks udlagt rullegræs, etableret fliseområder og bygget træterrasser. Og det ser desværre ud til at lykkes, for kommunen reagerer ikke. Er det fordi, sagsbehandlerne har frit slag til at håndtere byggesagerne? Er kommunens politikere ligeglade med, om lokalplanen overholdes?

Hareskovby er netop særegen med de mange bakker og forskellige niveauer på veje og i haver. Det er dette særpræg, vi ønsker bevaret og beskyttet via lokalplanen.

Men det ser desværre ikke ud til at lykkes, da kommunen ikke reagerer på ulovlighederne på trods af adskillige henvendelser.

Hvem skal man stemme på, for at reglerne bliver overholdt?

Rejser du til udlandet i år?