1. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Furesø venter på fælles data

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Furesø venter på fælles data
Debat Furesø - 11. november 2020 kl. 06:51

Af Lene Munch-Petersen. Byrådsmedlem (S)

Øjvind Vilsholm har i Frederiksborg Amts Avis den 23. oktober efterlyst beregninger for den samlede CO2-udledning i hele Furesø Kommune.

Anledningen er, at vi i Furesø Kommune arbejder på en 2030-plan for, hvordan vi som både organisation og geografisk område bidrager til regeringens mål om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030.

Planen retter sig både mod kommunens egne aktiviteter og borgeres, virksomheder og organisationers aktiviteter i den geografiske kommune, herunder udledning fra forsyningsområdet, transporten og erhvervslivet.

Furesøs eget grønne regnskab for den kommunale indsats viser, at vi som organisation har reduceret klimaaftrykket med 50 procent siden 2008. Klare mål og tal motiverer og kan også inspirere andre. Derfor er jeg enig i behovet for et CO2-regnskab for den geografiske kommune. Det vil give Furesøs borgere og virksomheder mulighed for at se effekten af de forskellige lokale klimaindsatser, vi hver især gør.

Men hvis vi tillige skal kunne sammenligne indsatser på tværs af kommunerne, har vi brug for fælles data og en fælles beregningsmetode. Det får vi med den nationale CO2-beregner, der er på vej inden for en overskuelig fremtid. Derfor mener jeg, vi traf den rigtige beslutning i Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, da vi 8. oktober besluttede at afvente den nationale CO2-beregner i stedet for at lave en kommunespecifik beregning af den samlede CO2-udledning i Furesø som geografisk kommune. Samtidig vedtog vi gøre status til udvalgsmødet i marts 2021. Er udviklingen af den nationale CO2-beregner ikke tilfredsstillende dér, vil vi i udvalget forholde os til, om kommunen skal udarbejde et kommunespecifikt CO2-regnskab for Furesø som geografisk kommune.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?