11. maj 2021
Folketingskandidaterne Carsten Svensson (DF), Egil Hulgaard (K), Øjvind Vilsholm (Ø) og Matilde Powers (S) vil have en forundersøgelse af S-banens forlængelse til Hillerød med i det endelige forlig på infrastrukturområdet.
Folketingskandidaterne Carsten Svensson (DF), Egil Hulgaard (K), Øjvind Vilsholm (Ø) og Matilde Powers (S) vil have en forundersøgelse af S-banens forlængelse til Hillerød med i det endelige forlig på infrastrukturområdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Forlæng S-banen fra Farum: Der skal være et alternativ til at tage bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Forlæng S-banen fra Farum: Der skal være et alternativ til at tage bilen
Debat Furesø - 27. april 2021 kl. 19:02
Af Matilde Powers (S), Øjvind Vilsholm (Ø), Egil Hulgaard (K) og Carsten Svensson (DF). Byrådsmedlemmer i Furesø og folketingskandidater i Nordsj

Mere end 160.000 borgere pendler hver dag mellem Hillerød-Furesø-Gladsaxe-Ballerup for at komme til deres job. Hvis man bor i Værløse og arbejder i Hillerød, tager det i dag mere end 1,5 time at komme frem med offentlig transport. Til sammenligning tager det under 30 min. i bil. Offentlig transport er derfor ikke en realistisk mulighed for pendlere i dette område i dag. Det er super ærgerligt. Både for vores miljø, for de voksende køer på motorvejen og for borgernes mulighed for at arbejde på vejen til og fra deres job. Og samtidig skævvrider det muligheden for, hvilke jobs borgere med og uden bil kan søge.

Hvis S-banen fra Farum forlænges nordpå, kan pendlertiden reduceres markant. Fx vil Allerødborgeren, der arbejder på Novo Nordisk i Bagsværd, få en direkte togtur på 15-16 minutter til arbejde, og sygeplejersken fra Værløse vil kunne tage toget fra Værløse station direkte til det nye supersygehus i Hillerød på 12-13 minutter. Dette vil være et meget attraktivt alternativ for rigtig mange borgere.

Furesø Kommune har fået lavet en undersøgelse af Atkins, der viser, at en forlængelse af Farum-S-banen mod Hillerød vil kunne medføre hele 230.000 færre bilture årligt og mere end 15.000 flere daglige påstigere på toget. Det vil altså have meget stor betydning for vores borgere, for vores transporttid og for vores miljø, hvis vi får S-banen fra Farum forlænget nordpå.

Første skridt til en udbygning af S-banen er en forundersøgelse. Denne koster 1-3 mio. kr. Altså et meget lille beløb ud af den samlede infrastrukturpulje. Vi vil alle - på tværs af partier - kæmpe samlet for, at der i infrastrukturplanen øremærkes penge til en sådan forundersøgelse, så vi kan komme et skridt nærmere et alternativ til at vælge bilen i området Hillerød-Furesø-Gladsaxe-Ballerup.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?