27. november 2020
" Altså er smittefaren ikke ét niveau over smittefaren ved for eksempel at tage bussen på arbejde eller handle i supermarkedet." Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
" Altså er smittefaren ikke ét niveau over smittefaren ved for eksempel at tage bussen på arbejde eller handle i supermarkedet." Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Flere tilskuere på stadion!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Flere tilskuere på stadion!
Debat Furesø - 19. oktober 2020 kl. 12:08
Af Egil Hulgaard, folketingsmedlem og byrådsmedlem i Furesø, Det Konservative Folkeparti

debat Vi skal have tilskuerne tilbage på stadion - ikke fyldte stadions, som vi kender dem, men i det omfang, hvor det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

For vi skal selvfølgelig passe på hinanden i disse coronatider, men det betyder ikke, at vi skal kaste den sunde fornuft væk. Fodboldstadions er udendørs, og de har masser af plads, hvor der sagtens kan være tilskuere uden, at smittefaren stiger.

Derfor glædede det mig, da kampagnen "Superligaordningen - sikkert stadion under COVID-19" i torsdags blev præsenteret. Jeg kan sagtens forstå, at Divisionsforeningen har valgt at tage sagen i egen hånd og presse på for at få flere tilskuere tilbage på de danske superligastadions.

Klubberne er nemlig pressede. De går glip af en masse penge fra tilskuerindtægter. Her tænker jeg ikke kun på billetindtægten, jeg tænker også på salget fra diverse boder på stadions, men også hele lokalområdet, som lever godt af den ugentlige kamp på stadion. Desuden betyder tilskuere på stadion også en større reklameplatform for klubberne, som de bruger til at tiltrække vigtige indtægter fra investorer og sponsorer.

Her i Nordsjælland hedder klubben FC Nordsjælland. På Right to Dream Park kan der under normale omstændigheder være over 10.000 fans. Med andre ord er der masser af plads. I den nye kampagne som Superligaen og Divisionsforeningen står bag, ville det åbne for en begrænset kapacitet, hvor stadion bliver inddelt i mindre sektioner af 500 mennesker, som sidder med afstand, ankommer på forskudte tidspunkter, har egne boder og toiletfaciliteter. Altså er smittefaren ikke ét niveau over smittefaren ved for eksempel at tage bussen på arbejde eller handle i supermarkedet. Derudover bliver alle kontaktoplysninger gemt, så man effektivt kan smitteopspore, hvis det skulle blive nødvendigt.

Alt i alt synes jeg, det er en rigtig god kampagne, som vi i Det Konservative Folkeparti kun kan bakke op om. Vi skal hjælpe klubberne, alt det vi kan samtidigt med, at vi gør det forsvarligt. Den ny kampagne er et glimrende eksempel på dette.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?