22. juni 2021
Foto: Peter Starup
Foto: Peter Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Endnu et rådyr er bidt ihjel af en løs hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Endnu et rådyr er bidt ihjel af en løs hund
Debat Furesø - 17. maj 2021 kl. 13:32
Af Lene Bang (S). Byrådsmedlem

Det er uacceptabelt, at nogle ejere lader deres hunde løbe frit i områder med dyrevildt, og jeg vil opfordre til, at man holder sin hund i snor.

I skønne Furesø har vi masser af natur og vilde dyr vi skal værne om. Og dyrene bevæger sig også rundt i villakvartererne.

Voksne og børn og hunde i snor føler sig også ofte utrygge ved løse hunde.

Jeg er ved at undersøge, om der fra kommunens side kan gøres mere for at informere eller på anden vis komme udfordringen til livs.

I Furesø findes der hundeskove og kommunale hundeluftersteder som man kan benytte.

Det vil vi informere bedre om og så skal vi se på, om der kan sættes flere og tydeligere skilte op, og overveje regler lokalt i Furesø.

Nemadvokat.dk forklarer hundeloven på følgende måde

"Hundeloven er et sæt regler, der definerer, hvilket ansvar og hvilke forpligtelser, der fører med, når du udvider familien med en hund. Det er vigtigt, at du kender til de forskellige punkter, da det som hundeejer er dit ansvar, at hunden ikke forvolder skader på andre personer, dyr eller ejendomme.....

Uanset, hvor velopdragen og sød en hund, du har, kan du ikke bare lade den løbe frit omkring, hvor du lyster. I byer og øvrige områder, hvor der er bymæssig bebyggelse, skal du ifølge hundeloven holde din hund i snor.

Det gør sig gældende på alle steder, hvor der er almindelig færdsel - altså på gader, veje, stier, åbne pladser og lignende områder med offentlig adgang. Her skal hunden holdes i snor eller på anden måde følge en person, som har fuldt herredømme over den."

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?