6. marts 2021
Susan Engstrøm Skinneholm, byrådskandidat for Socialdemokratiet.Kontakt: sesk@furesoe.dk
Susan Engstrøm Skinneholm, byrådskandidat for Socialdemokratiet.Kontakt: sesk@furesoe.dk
Foto: JORGEN_ ROSTED 288O- Bagsvaerd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En god ældrepleje kræver engagerede og kompetente medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En god ældrepleje kræver engagerede og kompetente medarbejdere
Debat Furesø - 12. februar 2021 kl. 12:27
Af Susan Engstrøm Skinneholm. Bybækterrasserne 117D, Farum. Sygeplejerske på plejecenter Svanepunktet. Byrådskandidat for Socialdemokratiet.

I Furesø passer vi godt på vores ældre borgere. Vi har en god hjemme- og sygepleje, der passer borgere i eget hjem. Der hvor de fleste ældre borgere helst vil være. Det kræver indsigt og stor respekt at udføre sin gerning i en medborgers hjem. Det kræver overskud at behandle hver enkelt vædifulde ældre, præcis med de individuelle hensyn den enkelte borger har brug for. Hverken mere eller mindre.

Det kræver faglig styrke og sikkerhed at skulle træffe beslutninger og gøre relevante beslutninger, ofte alene.

Jeg har været hjemmesygeplejerske i kommunen i 7 år og har stor beundring for de SoSu hjælpere og -assistenter, der er ansat i kommunens hjemmepleje. De går gerne "en ekstra mil for borgeren". De er kompetente i forhold til at vurdere om borgeren har brug for tilsyn af en sygeplejerske eller læge, en lur eller måske en snak over en kop kaffe.

Trods brug af diverse hjælpemidler, lifte, hospitalssenge etc., er det et fysisk hårdt job at være hjemmehjælper. Det holder man kun til, hvis hjertet og et godt engagement er med på job.

Når det kommer til vores plejehjem, er vi for ganske nyligt blevet beriget med en rapport fra vores Seniorråd. Seniorrådet kommer med mange gode og brugbare pointer. Herunder større inddragelse af pårørende.

De fleste af os husker alle sagen om Else, bragt af TV2. Det gav os nok alle en del at tænke på. På Svanepunktet diskuterede jeg sagen med mine kollegaer. Kunne dette ske hos os? Vi blev hurtigt enige om at det kunne det absolut IKKE. Men hvorfor ikke? Og hvad skulle forhindre det?

Der var stor enighed om at det ikke var flere hænder, der skulle til for at forhindre det, men derimod kompetente hænder.

På svanepunktet, er vi i gang med at kompetenceudvikle alle medarbejdere. Dette betyder, at medarbejdere oplæres i opgaver, for at dygtiggøre sig.

Jeg oplever, at større kompetencer og stærkere faglighed, giver større arbejdsglæde, bedre samarbejde og i bedste fald nedsat sygefravær.

Derfor skal vi arbejde på at rekruttere og fastholde fagligt kompetente medarbejdere i Furesøs ældrepleje.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?