21. juni 2021
Furesøs fire folketingskandidater, Matilde Powers (S), Øjvind Vilsholm (Æ), Egil Hulgaard (K) og Carsten Svensson (DF) kommer med en fælles opfordringer til partiernes forhandlere i forbindelse med infrastrukturforhandlingerne.
Furesøs fire folketingskandidater, Matilde Powers (S), Øjvind Vilsholm (Æ), Egil Hulgaard (K) og Carsten Svensson (DF) kommer med en fælles opfordringer til partiernes forhandlere i forbindelse med infrastrukturforhandlingerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Borgerne i Furesø har brug for støjskærme nu!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Borgerne i Furesø har brug for støjskærme nu!
Debat Furesø - 25. april 2021 kl. 13:46
Af Matilde Powers (S), Carsten Svensson (DF, Øjvind Vilsholm (Ø) og Egil Hulgaard (K). Byrådsmedlemmer i Furesø, og folketingskandidater i Egedalk

I Furesø er borgerne meget hårdt ramt af trafikstøj - især fra Hillerødmotorvejen. Faktisk oplever hele 20% af kommunens husstande daglige støjgener fra trafikken. Det skyldes, at Furesø trafikmæssigt er en "tragt" mellem Nordsjælland og København, og at vi de seneste mange år har oplevet en meget betydelig stigning i antallet af biler, der kører gennem kommunen. Trafikstøj er ikke bare generende. Hvis man er udsat for det dagligt, kan det også have store helbredsmæssige konsekvenser som hovedpine, søvnbesvær, stress, forhøjet blodtryk og hormonelle forandringer. Derfor skal der gøres noget nu.

Vejdirektoratet er her i foråret gået i gang med at tilrettelægge et projekt, der kan dæmpe støjudfordringerne fra motorvejens passage hen over Fiskebækken (mellem Farum sø og Furesø) og frem mod Stavnsholtvej. Furesø Byråd har ligeledes, sammen med Gladsaxe Kommune og Realdania, indledt et samarbejde om, hvorledes der kan sikres støjbekæmpelse gennem bymæssig bebyggelse, og de har iværksat deres egen forundersøgelse vedrørende en delvis overdækning af motorvejen gennem Farum.

For at disse projekter kan blive realiseret, skal der afsættes penge til det. Derfor er vi glade for, at der i regeringens nye infrastrukturplan er afsat 3 mia. kr. til mere støjbekæmpelse. Lige nu er forhandlingerne om den endelig infrastrukturplan i gang. Vi vil alle - på tværs af partier - kæmpe samlet for, at dele af støjpuljen øremærkes til projekterne i Furesø. Kommunerne syd og nord for Furesø har allerede fået øremærket penge til støjbekæmpelse. De støjplagede borgere i Furesø skal ikke glemmes. Borgerne i Furesø har også brug for støjskærme - nu!

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?