13. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Visse politikere er uden erhvervsindsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visse politikere er uden erhvervsindsigt
Debat Frederikssund - 28. juni 2019 kl. 14:55
Af Michael Tøgersen, formand for Frederikssund Erhverv og byrådsmedlem venstre i Frederikssund Byråd:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Store dele af Frederikssund Kommunes erhvervs-, turisme og uddannelsesindsats skabes via Frederikssund Erhverv (FE). Nogle kommuner har insourcet indsatsen. Den er outsourcet via FE i vores kommune, således har FE en selvstændig bestyrelse på 11 personer bestående af 2 byrådspolitikere og 9 erhvervsfolk. Frederikssunds model har vist sig meget effektiv og værdiskabende, ellers ville FE bl.a. ikke have ledelsen fra nogle af de største virksomheder i bestyrelsen. Resten af de store virksomheder (230 medlemsvirksomheder) er medlemmer. Erhvervsfolkene prioriterer tid, der giver merværdi for deres virksomhed.

Vi har tradition for, at FE har en 4 årig kontrakt med kommunen. Den nuværende udløber ultimo 2019. Aftalen var, at den skulle genforhandles i 2018, så FE har sikkerhed for den videre drift og kan fastholde medarbejderne. På trods af signifikante resultater indenfor specielt erhvervs- og uddannelsesområdet, så er disse aftaler først kommet på plads på byrådsmødet den 26.06.19 og kun gældende til ultimo 2020 med krav om besparelse på kr. 600.000, fordelt ligeligt mellem erhverv og turisme. Det har været en lang og hård kamp at komme her til, på trods af at der er sendt adskillige inderlige indtrængende anmodninger fra Frederikssund Kommunes erhvervsliv om at fortsætte med FE-modellen, fordi den kan noget, idet FE befinder sig mellem virksomhed/borger og kommune, ligesom FE er tættere på erhvervslivet, og dermed kan arbejde målrettet for erhvervslivets behov. Eksempelvis er FE helt konkret årsag til, at flere meget store virksomheder er i kommunen med de deraf afledte arbejdspladser, skatteindtægter samt velfærdsmuligheder. FE kan også hjælpe virksomhederne i dialogen med kommunen. Det ville have forholdt sig anderledes, hvis FE havde været »inde i« kommunen.

Forløbet sender tydelige signaler om, at dele af byrådet ikke vil FE, hvilket efter min bedste overbevisning viser, at visse politikere er tonedøve overfor erhvervslivet samt udviser en mangel på økonomisk forståelse. Hvor tror man kommunens indtægter/skattepengene kommer fra, så vi kan opretholde skoler, daginstitutioner, kultur, veje, ældreomsorg, handicaphjælp, sport, hjælp til udsatte og meget mere? Når 3 ud af 4 potentielle spidskandidater i Socialdemokratiet mener, at ovennævnte kroner 600.000 alene skal tages fra erhvervsindsatsen, så ønsker de at lukke FE, som har en kæmpe andel i, at Frederikssund helt unaturligt i de senere år har vist nogle bemærkelsesværdige erhvervs- og uddannelsesresultater i forhold til andre kommuner i hovedstadsområdet. Man bliver utryg over den manglende indsigt på dette område i vores bystyre.