13. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre sikrer millioner til Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre sikrer millioner til Frederikssund
Debat Frederikssund - 05. maj 2020 kl. 13:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af borgmester John Schmidt Andersen (V); Frederikssund Kommune, og folketingsmedlem Hans Andersen (V):

Et tumultarisk forhandlingsforløb om den nye udligningsreform har nået vejs ende. Regeringen og Venstre er efter flere måneders forhandlinger nået til enighed om, hvordan der fremadrettet sikres en fair løsning på udligningsproblematikken. Et resultat, som efterlader Frederikssund Kommune i en meget bedre position, end der i første omgang var udsigt til.

I den socialdemokratiske regerings udspil stod Frederikssund Kommune nemlig til en kæmpe ekstra regning på 45 millioner kroner årligt. En regning, der skulle have betalt for, at regeringen kunne forgylde vestegnskommunerne, og et beløb svarende til over 100 social- og sundhedsassistenter, lærere eller pædagoger. Et helt uoverskueligt scenarie, som ville have medført markante skattestigninger eller velfærdsforringelser. Derfor har vi igennem længere tid presset hårdt på, for at sikre et langt mere fair resultat for vores kommune og vores borgere.

Og vores arbejdsraseri har båret frugt. Helt konkret har vi sikret omkring 50 millioner kroner årligt, da Frederikssund Kommune nu i stedet for at betale 45 millioner kroner ekstra årligt, nu skal modtage 4 millioner kroner årligt. Frederikssund Kommune ser derfor ind i en meget mere overskuelig udligningsmodel, hvor vi stadig bidrager til fællesskabet men langt mindre end den socialdemokratiske regering havde foreslået. Et langt bedre udgangspunkt for at kunne give borgere en god service også i fremtiden.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?