12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udligningsaftale er god for Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udligningsaftale er god for Frederikssund
Opdateret 07. maj 2020 kl. 13:13
Debat Frederikssund - 07. maj 2020 kl. 13:10
Af Rasmus Stoklund, medlem af Folketinget (S), valgt i Frederikssundkredsen:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmark skal hænge sammen. Det er formålet med den nye brede udligningsaftale, som den socialdemokratiske regering har indgået med Venstre, Radikale, SF og Alternativet.

Med aftalen sikrer vi en bedre fordeling af pengene til velfærd mellem kommunerne, så der ikke bliver for store forskelle på den velfærd, man får, uanset hvor man bor. Samtidig gør aftalen op med et system præget af ubalancer. Det gamle udligningssystem afspejlede ganske enkelt ikke længere udviklingen i vores samfund.

Aftalen indebærer et markant løft af den kommunale økonomi med 6,5 milliarder kroner. Det kommer ikke mindst Frederikssund til gode, da kommunen ender med et plus på knap fire millioner kroner. Det glæder mig naturligvis.

Aftalen gør ikke udligningssystemet perfekt fra den ene dag til den anden, og den løser ikke alle problemer. Men den er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Har man blot fulgt en smule med i lokalpressen har man kunne læse, hvordan det tilsyneladende er henholdsvis et folketingsmedlem og en borgmester fra Venstre, der egenhændigt har sikret det gode resultat for Frederikssund. Det var overraskende ny viden for undertegnede, men jeg skal ikke gå yderligere ind i den polemik. I stedet vil jeg blot kvittere for det gode samarbejde, vi har haft med politikere fra Venstre, Radikale, SF og Alternativet - både lokalt og nationalt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?