14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar til Tina Tving (S): Jo, det er sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til Tina Tving (S): Jo, det er sandheden
Debat Frederikssund - 04. februar 2019 kl. 09:58
Af Kjeld Haslund, Gyldenstens Vænge 139, Frederikssund, Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Frederikssund og Halsnæs, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har skrevet et læser brev under titlen »Sandheden om betaling på Kronprinsesse Mary Bro«, hvorefter Tina Tving Stauning (S) skriver, at dette ikke er sandheden om betaling på Kronprinsesse Mary Bro, fordi Fjordforbindelsen Frederikssund er et SOV Projekt. Og der er helt rigtigt, at det er et SOV Projekt. Men det er bare ikke relevant ift. det jeg taler om.

Jeg skriver:
- Årsagen til at regeringen i sin tid forlangte, at Kronprinsesse Mary Bro skulle være et OPP-projekt (Offentligt Privat Partnerskab) skal findes i EU. Det har intet at gøre med, at man godt kunne tænke sig at afprøve OPP-projekter eller noget andet«.

Hele finansieringsmodellen som Sund & Bælt blev pålagt at udarbejde 26. november 2010 er sammenfattet i rapporten »Ny fjordforbindelse ved Frederikssund - Sammenfatningsrapport«. Her står der:

- Udgangspunktet for de gennemførte analyser har været Vejdirektoratets VVM redegørelse for en ny fjordforbindelse. Endvidere er resultaterne baseret på COWI's indledende rapporter om brugerbetaling og trafikstrømme samt om OPP (Offentlig-PrivatPartnerskab) modeller for en forbindelse«.

Så hele finansieringsmodellen, der danner baggrund for beregningerne af takster etc. er udarbejdet ud fra en forudsætning om, at det er et OPP projekt. Og årsagen til at OPP projektet blev valgt rent politisk, skal ses i lyset af, at Danmark havde behov for at forbedre konvergenskravene.

Det er ikke noget man kan finde ud af ved at gå rundt i bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund år 2019. Her skulle man have gået rundt på de bonede gulve i ministerierne, dengang disse beslutninger blev truffet.

Så alt jeg skrev i mit læserbrev »Sandheden om betaling på Kronprinsesse Mary Bro« er sandt. Men tak til Tina Tving Stauning for at tvinge mig til at lede i min viden.

FOR det mest interessante i rapporten kommer her:

- Det konkluderes, at de tre modeller, hvor det offentlige direkte eller indirekte via en statsgaranti står for hele eller hovedparten af finansieringen, har den bedste totaløkonomi. Ved at overlade projektet til en privat operatør ville det offentlige blive frigjort fra de fleste projektrisici (overskridelser af budgetterne, forsinkelser m.v.). Det konkluderes imidlertid, at dette ikke kan opveje, at finansieringen i denne model vil blive dyrere end ved finansiering via det offentlige«.

Så fjern den brugerbetaling - GRATIS BRO - i Frederikssund, tak.