3. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stormfloden Bodil og hendes søskende bør ej gå i glemmebogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stormfloden Bodil og hendes søskende bør ej gå i glemmebogen
Debat Frederikssund - 01. april 2020 kl. 15:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Frederikssund: En majoritet af Frederikssunds byrødder er ret så stolte af, at kommunen er kendt som en af de mest erhvervsvenlige i landet. Vor borgmester deltager da også jævnligt i »en borgmestermarch til transportministeren« for at fremskynde Frederikssund motorvejen. Her er det, at jeg - godt nok i drømme - har set »en delegation af samtlige borgmestre fra Roskilde Fjord og Isefjord området på vej til regeringen« i klimaøjemed. Grundet de tiltagende ekstreme klimaændringer er sandsynligheden jo bare, at mareridtet nærmer sig - med de af os selv valgte kommunalpolitikere »stort set siddende på såvel røv som pengepung«!

I indlægget »Ny plan for sluseløsning ved broen«, tilbage i Frederiksborg Amts Avis den 18. marts 2018, lovede formanden for »Plan- og Miljøudvalget«, Jørgen Bech, ellers »at sætte gang i et sluseprojekt ved Kronprins Frederiks Bro med en ny helhedsplan!« Der er nu gået to år, og Jørgen Bech har tilsyneladende givet op. Intet er tilsyneladende sket på den front, og det forekommer mig, at alle de mange kommunale lønkroner er blevet brugt på ændringer og tilføjelser til boligplanlægning og nødvendige vedtægtsændringer for selvsamme! Interessant ville det være, dersom Frederikssund Kommune oplyste beløbene for planydelserne til (1) nybyggeri plus do ændringer og (2) klimasikring af Roskilde Inderfjord ved Frederikssund. Differencen imellem de to beløb vil næppe falde ud til klimasikringens fordel! En himmelråbende difference kan garanteres!

Det skal siges, at der ellers ikke mangler anbefalinger fra »administrationen« - om, at der tages kontakt til staten og de omkringliggende kommuner (Byrådsmødet 30. oktober 2019 - hvilket alle politikerne kunne tiltræde). Og her i februar, har kommunen så langt om længe fået en »Klima og Natur Afdeling«, hvor der ansættes en person allokeret til digeprojekter i halvdelen af arbejdstiden. Følgende status nævnes på udvalgsmødet 24. marts 2020: »Samlet er der nu ét årsværk på kystbeskyttelsesområdet«. Hvem råber her, hurra??

Det skal retfærdigvis nævnes, at der har været et langvarigt tilløb til at sikre NOGLE frederikssundborgere ved Bløden og Kalvøen »nødtørftigt«, men tænk dersom pengene til det lille projekt og sikringen ved Jyllinge Nordmark var blevet brugt til en sluse. Sikkert de samme udgifter til konsulentbistand, og alle betalerne fik betydeligt mere sikkerhed for pengene!

Konklusionen må være, at det næppe hjælper den yderst nødvendige klimasikring ved igen at love en »ny« helhedsplan! Så hvad nu - I folkevalgte?

Eigil Bo Høgsted,
Egernvej 7,
3600 Frederikssund

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?