21. september 2020
- Fru Frederiksen, riv det betalingsanlæg ned, lyder opfordringen fra fhv. folketingsmedlem og fhv. byrådspolitiker i Frederikssund, Stefan G. Rasmussen, om Fjordforbindelsen Frederikssunds free flow anlæg ved Kronprinsesse Marys Bro. Foto: Thomas Olsen
- Fru Frederiksen, riv det betalingsanlæg ned, lyder opfordringen fra fhv. folketingsmedlem og fhv. byrådspolitiker i Frederikssund, Stefan G. Rasmussen, om Fjordforbindelsen Frederikssunds free flow anlæg ved Kronprinsesse Marys Bro. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Statsminister, riv det betalingsanlæg ned!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsminister, riv det betalingsanlæg ned!
Debat Frederikssund - 17. november 2019 kl. 16:21
Af Stefan G. Rasmussen, Knud den Stores Vej 6, 3600 Frederikssund, styregruppen:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor var det befriende forleden i en TV debat - »News & Co« - at høre politisk kommentator og tidligere toppolitiker Hans Engel udtrykke sin klare uforbeholdne mening omkring den omstridte betalingsmodel ved Fjordforbindelsen syd om Frederikssund.

Hans Engell udtrykte med alt tydelighed, at denne model var latterlig. Især når man holdt den op imod den beløbsmæssige størrelse anlægsarbejdet af omfartsvejen havde kostet...

2 milliarder er jo pebernødder i det budget, infrastrukturen råder over, og hvor trafikanterne yder langt mere, end man bruger på dette område!

Og Hans Engell fortsatte: Et sådant forholdvis lille beløb kunne nemt være klaret med en parentes i finansloven, hvis man ville det.

Dermed lod han klart skinne igennem, at der måtte ligge andre ting skjult i dagsordenen, hvilket jeg kun kan give min forhenværende partiboss ret i.

Den her sag og dens løsning lugter langt væk af, at det for nogle skulle være en prøvelse af nye skelsættende principper, og for andre blot en blomst i knaphullet for at kunne hædre sig med, at have løst et akut og nødvendigt tiltag...

Kombinationen af »slatten politik« og et »almægtigt embedsvælde« kan være en dyr cocktail for samfundet, idet der her ofte ses bort fra alle faktuelle og saglige input.

For undertegnede er der ingen tvivl om, at hvis man element for element piller tilblivelsen af den - nu afgiftsbelagte - nye omfartsvej ved Frederikssund fra hinanden, så vil man se noget af det værste af slagsen.

Den løsning med betalingsafgift for hver afbenyttelse, man nu er strandet på, vil ALDRIG blive til samfundets gode, og den er - som Hans Engell sagde: Fuldstændig i strid med almen praksis ved så forholdsvis små infrastrukturelle investeringer.

På et direkte spørgsmål om han ikke hellere ville betale 14 kroner end eventuelt at skulle holde i kø, svarede Hans Engel - som en stor del af Frederikssunds kommunes borgere:

»Nej ALDRIG!« - Det strider jo mod al sund fornuft, at skulle bøde for at bevæge sig i egen kommune...

Så med historisk tanke på den sætning daværende amerikanske præsident Ronald Regan sagde til sin russiske kollega Mikhail Gorbatjov, så vil jeg gerne højlydt sige:

»Fru Frederiksen riv det betalingsanlæg ned!«

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?