24. november 2017
Kristen Weiland (S)
Kristen Weiland (S)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samarbejdsånd - hvor man deler både ansvar og ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejdsånd - hvor man deler både ansvar og ære
Debat Frederikssund - 14. september 2017 kl. 12:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Frederikssund: Jeg er på ingen måde tilhænger af slingrekurs - uanset i hvilket parti den praktiseres.

Der er en god tradition i Frederikssund for brede løsninger, hvor man tager ansvar for vanskelige beslutninger, tilvejebringer den nødvendige økonomi og sikrer mulighed for at realisere nye initiativer.

De mange fremskridt Michael Tøgersen (MT) i sit indlæg i Lokalavisen udelukkende tillægger Venstre æren for, er skabt i den ånd - de gode resultater er i vid udstrækning skabt via brede flertal.

Sådan var det også i de tidligere valgperioder, og hverken den tidligere borgmester eller den nuværende har haft problemer med at fremhæve, at de gode resultater oftest er nået gennem brede, konstruktive samarbejder.

Jeg går ud fra, at byrådet også i den kommende valgperiode vil kunne arbejde i denne ånd.

Lad mig derfor for fuldstændighedens skyld nævne, at når der i denne uge kunne tages første spadestik i Vinge Centrum inklusiv stationen, er det netop et resultat af både mod, fremsynethed og samarbejde - både i nuværende og tidligere byråd - således at de flotte visioner har kunnet fastholdes.

Om broen kan man sige det samme: Et langt forhandlingsforløb med mange vanskeligheder var afsluttet inden denne valgperiode, så byggeriet kunne igangsættes.

I forhold til dækningsafgiften er det værd at nævne, at et statsligt fastlagt niveau fra kommunesammenlægningen to gange blev reduceret som led i den proces, som i denne byrådsperiode muliggjorde, at den helt kunne afskaffes, uden væsentlig reduktion i kommunens driftsøkonomi.

Eksemplerne er flere, og jeg håber, at også MT vil vedkende sig det politiske arbejde, der ligger bag de brede løsninger og vil være med til at lave en langsigtet tidsplan for Idrætsbyen, indeholdende gennemførlige etaper og en tilstrækkelig økonomi. Ganske vist er Idrætsbyen, som MT skriver, vedtaget, men pengene ( en samlet økonomi på cirka en halv milliard ) er ikke fundet !! Det skylder vi borgerne, og mon ikke en sådan beslutning også vil være bedst forankret i en bred vedtagelse.

Kirsten Weiland (S)
Byrådsmedlem i Frederikssund Byråd