25. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens økonomi er igen på sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens økonomi er igen på sporet
Debat Frederikssund - 11. oktober 2019 kl. 12:09
Af Michael Tøgersen, byrådet (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

22 mdr. har det taget at genskabe en fornuftig økonomi i Frederikssund Kommune.

Regnskabet 2017 blev stærkt påvirket af det manglende salg af Vinge Centrum og nogle samtidige store stigninger i udgifterne på ældreområdet samt det specialiserede område.

Det har været en svær tid for mange i kommunen, og rigtig mange har bidraget flot til genopretningen, herunder i særdeleshed kommunens medarbejdere.

Man har vist, om ikke sparevilje, så i hvert fald spareevne, for med det solide mådehold gennem knap 2 år, synes vi nu så småt at være oven på igen.

Det betyder ABSOLUT ikke, at vi skal bruge alt, hvad vi »tjener« (skatteindtægter) i kommunen. Det er utrolig vigtigt, at vi får sparet op og styrket vores drift og likviditet, for konjunkturerne truer, og der kan komme uforudsete udgifter mm. men nu kan vi igen begynde at »bygge« kommune og tænke mere visionært.

Derfor skal vi fortsat være meget omkostningsbevidste og gøre op med irrationale, vurdere reelle behov samt arbejde mod en endnu stærkere økonomi fremadrettet, så Frederikssund Kommune kommer i topform og bliver endnu mere attraktiv.

Vi har gennem nogle år haft høj grad af fokus på klimaet, og i 2018 fik vi den anerkendelse af indsatserne på området at blive KlimaPlus Kommune. Det fokus skal vi fastholde og intensivere, så vi bl.a. passer godt på vores natur, drikkevand mm. så vi en dag kan aflevere en top lækker (økonomisk som klimamæssig) kommune til vores børn.