26. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimaudfordringer som afledningsmanøvre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimaudfordringer som afledningsmanøvre
Debat Frederikssund - 07. december 2018 kl. 11:05
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, Skibby, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klimaet er det helt store tema for tiden. De politiske partier forsøger at komme først, tilmed overgå hinanden med klimatiltag. CO2-udledningen skal reduceres.

Frederikssund Kommune som grøn klimakommune har levet op målsætningen, man skrev under på, endda gjort det bedre. Ros.

Den ægte vej må være, at vi hver især gør en indsats for miljøet, hvilket de fleste gør efter deres viden og livsbetingelser.

De grønne kommunale tiltag, man har sat i værk, gav en CO2-reduktion svarende til 517 borgere i 2017. Vi er knap 45000 borgere i Frederikssund Kommune. Nul-udledning vil vi aldrig komme ned på - så længe vi trækker vejret. Med nuværende tempo vil vi komme i mål i 2104. Hør, hvor vi gungrer, sagde musen til elefanten, da de gik over træbroen.

For et par måneder siden kom byrådsmedlem for Det Radikale Venstre i læserbrev med et opråb. Så fulgte det lokale Venstre, og derpå det lokale S. Åbenbart kan alle blive enige. Fint, og kan vi så komme videre med udfordringerne af mere håndgribelig karakter, der trænger sig på! De, som optager borgerne.

TV2 Lorry kørte en serie om den nye bebyggelse Nærheden i Hedehusene. Spaden blev sat i jorden 2016. Mange borgere er allerede flyttet ind. Ny skole skal være færdig i 2021. Prospekt Nærheden ligner Vinge til forveksling med de helt rigtige buzz-ord, om fællesskab, miljø, CO2-neutralitet, og bæredygtighed. Der skal bo 8000 i Nærheden.

Hvordan har Tåstrup Kommune formået at få sat så hurtig skub i den nye bydel? Vil Vinge blive overhalet, der er jo også andre byprojekter? Hvad nyt kan fortælles, ud over der kommer en S-station om et par år? Hvem er interesseret i at bygge? Osv., osv. Borgerne er i åndenød efter nyt.