20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan der koges mere suppe på den dårlige vinge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan der koges mere suppe på den dårlige vinge?
Debat Frederikssund - 29. maj 2019 kl. 13:20
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sammenbruddet i Vinge skete ultimo 2017. Vi var alle vrede, kede af det og har måttet lide under det på den ene eller anden måde, og især i 2018 hvor besparelserne for alvor slog igennem.

Siden er vi kommet lidt op på hesten igen, selvom den ikke er kommet op i fart. Som en del af byrådet siden januar 2018 har det heller ikke været specielt morsomt at arve den sag, men den er nu blevet vores alle sammens, også din, om vi vil det eller ej, og pt. forsøger vi at rydde op og er nået et stykke vej.

De var visionære den gang før 2018 for nu at sige det pænt, hvor de håbede på helt op til 20.000 indbyggere i Vinge på sigt. Efterfølgende har vi besluttet, at vi kun vil opføre en discountstation a´ la´ Ølstykke, og vi opfører ikke et gigantisk centrum, men vi forsøger at bygge Vinge i mindre overskuelige bidder. Det betyder, at indbyggertallet vil stige langsommere end først håbet på, men de fremadrettede udgifter vil også blive tilpasset, så vi forhåbentlig har styr på tingene.

Lige nu iagttager jeg, at en lille hård kerne med en entusiastisk journalist i spidsen, der tror, han kan vinde Cavlingprisen, ved at klandre kommunen for ikke at have ajourført alt det gamle materiale eller de alt for store visioner på diverse hjemmesider mm. Man kan godt blive lidt træt i ansigtet, når der nu igen en nogen, der gør, hvad de kan for at tale kommunen og især Vinge ned på den samme gamle historie. Det gør, at de tilpassede planer og udgifter med de noget langsommeligere planer, som forsigtigt forsøger at beskytte kommunens meget store investering, bare bliver en endnu længere proces. Oprydningen og beskyttelse af borgernes investering i Vinge og vores udsigt til at kunne bruge Vingesalget til at øge kommunens velfærd til syge, ældre, skoler, institutioner, veje mm. bliver bare længere.

Kunne man ikke bare glæde sig over, at vi nu er kommet et stykke videre og forsøge at tale kommunens lidt op, for i sidste ende gavner det os alle 45.000 indbyggere?

Det her handler da virkelig om at finde hullerne i den gamle ost - igen.