20. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hverken for eller imod ER hverken for eller imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken for eller imod ER hverken for eller imod
Debat Frederikssund - 17. januar 2019 kl. 12:30

Fhv. MF Klaus Hækkerup (S), Strandhøjen 14, Frederikssund, skriver:

I Frederiksborg Amts Avis skriver Venstres Michael Tøgersen om den delvise brugerfinansiering af Kronprinsesse Marys Bro og anfører i den forbindelse, at ingen i det daværende byråd stemte imod, »heller ikke Kenneth Jensen (S), og den, der tier, samtykker som bekendt«.

Det er forkert. Lad os tage et eksempel. Et byråd på 21 medlemmer skal tage stilling til et forslag. Seks medlemmer undlader at stemme. Syv stemmer for og otte imod. Forslaget er forkastet, da de syv medlemmer, der stemmer for, kan ikke regne de seks blanke stemmer som for-stemmer. De 6seksmedlemmer samtykker nemlig ikke i beslutningen.

Derfor er Michael Tøgersens påstand forkert!

Det er i øvrigt en god demokratisk tradition, at man kan undlade at stemme. Byråds- og folketingsmedlemmer skal somme tider tage stilling til forslag, hvor de er rigtig meget enige i en del af forslaget, men rigtig meget uenige i andre dele af forslaget. Det kan de vise, ved at undlade at stemmer. Jeg har selv stemt blankt (i Folketinget: den gule knap) og dermed hverken for eller imod forslaget (som det formelt hedder). Det har alle folketingsmedlemmer prøvet.

Det er ærgerligt, at Michael Tøgersen ikke vil respektere denne ret for de folkevalgte, men forsøger at fordreje indholdet af den.

Synes du, at kommunen er der for dig?