17. februar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: God fornuft i at etablere ny station nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God fornuft i at etablere ny station nu
Debat Frederikssund - 10. september 2018 kl. 15:36
Af Peer Pedersen Baggersvej 43, 300 Frederikværk:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DSB er af den opfattelse at Vinge station først kan etableres, når der er et meget stort befolkningsgrundlag lokalt i Vinge bydelen. Det burde forholde sig modsat.

Før udbygningen af Frederikssund banen fra et til to spor havde vi Oppe Sundby trinbræt, umiddelbart på den anden side af Københavnsvejen. Jeg foreslog dengang DSB at bevare dette trinbræt og udbygge det med en stor parkeringsplads. Mange borgere i både Frederikssund og oplandet ville have lettere ved at komme her til end som i dag, hvor parkeringen foregår på meget dyre grunde tæt ved Frederikssund Station. Langt de fleste, der skal mod København med tog, ville have lettere ved at køre til Oppe Sundby end ind i Frederikssund og de dyre bynære grunde, der i dag er parkeringsareal, ville kunne bebygges til glæde og gavn for hele byen.

Dette gælder også for stationen Vinge. Med gode til og frakørsels forhold vil den kunne opsamle mange af de, der kører til og fra Frederikssund og også være fristende for de mange, der fra deres bil mod København vil kunne se den nye station med gode parkeringsforhold.

Med en ny station vil det også være mere attraktivt at flytte til Vinge. De penge, der er afsat til den nye station, bør frigives til stationsbyggeriet, og køreplanen for S-toget ændres, så toget standser her hurtigst muligt.